Binnenstad versierd met prachtige sfeerverlichting

Nieuws
Wethouder Pascal Verkroost, BIZ-bestuurslid Renzo Leegwater en wethouder Mario Hegger ontsteken de eerste kerstbal.
Wethouder Pascal Verkroost, BIZ-bestuurslid Renzo Leegwater en wethouder Mario Hegger ontsteken de eerste kerstbal. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND -  Gisteravond werd in de binnenstad de nieuwe sfeerverlichting ontstoken. De BIZ Binnenstad heeft dit jaar extra uitgepakt met nieuwe sfeerverlichting en sfeerobjecten die door het bestuur van BIZ Binnenstad en wethouders Pascal Verkroost (Binnenstad) en Mario Hegger (Economie) werden aangestoken.

De verlichting

Doordat de oude verlichting aan vervanging toe was, heeft het BIZ-bestuur Binnenstad voor nieuwe sfeerverlichting gezorgd. Naast de gebruikelijke lichtjes in de (kerst)bomen (vanaf 7 december) zijn er dit jaar ook diverse, verlichte objecten. Zo is er op de Kaasmarkt een grote kerstbal van 5 meter doorsnede. In de bal is een bankje zodat je een mooie sfeerfoto kunt maken. Ter hoogte van Multivlaai staat een grote lichtbol van 4 meter met kleine bollen erin. In de Schoolsteeg is een enorme notenkraker geplaatst vol met lichtjes. Volgende week hangen ook de bogen met de verlichte tekst ‘welkom in het stadje’ boven alle toegangsstraten.

Tekst loopt door onder afbeelding

kerst binnenstad purmerend feestverlichting
Een enorme mooi verlichte notenkraker in de Schoolsteeg. (Foto: Han Giskes)

Winterse activiteiten

Bureau Toerisme Laag Holland organiseert ook nog een aantal leuke activiteiten. Zo is er een lichtjestochtspeurtocht langs alle mooi verlichte plekjes in de binnenstad van 7 december tot en met 31 december. De eerste 500 kinderen die meedoen, kunnen met een ingevuld formulier een gratis kop warme chocolademelk halen bij Multivlaai. Het formulier is vanaf 7 december te vinden op de website van Bureau Toerisme Laag Holland (www.laagholland.com).  

Alvast voor in de agenda

Op 16 december is de Makersmarkt in winterse sferen op de Kaasmarkt en hebben verschillende winkels in de binnenstad gezellige kraampjes voor de deur staan. Er is op diverse plekken muziek in de stad en een kerstman en kerstengel begroeten de bezoekers. Opwarmen doe je bij 1 van de kerstactiviteiten in het Eggert Winkelcentrum of tussen 16.00 en 17.00 uur bij het kraampje van Zomaar op de Kaasmarkt, waar de ondernemers iedereen voor €1,- een warm drankje aanbieden. 

Al met al is in het mooi verlichte stadje dit feestseizoen weer veel te beleven.