Handje Helpen Purmerend van Erol wint Lokaal Compliment 2023

Nieuws
De vertegenwoordigers van de organisaties die in de geldprijzen zijn gevallen. Met op de voorgrond tweede van rechts Erol Savur, die de hoofdprijs van 1.000 euro mocht ontvangen van wethouder Harry Rotgans (op de achtergrond derde van links). Rechts naast hem Rob de Neve van de Rabobank.
De vertegenwoordigers van de organisaties die in de geldprijzen zijn gevallen. Met op de voorgrond tweede van rechts Erol Savur, die de hoofdprijs van 1.000 euro mocht ontvangen van wethouder Harry Rotgans (op de achtergrond derde van links). Rechts naast hem Rob de Neve van de Rabobank. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De bekende Purmerendse horeca-ondernemer Erol Savur, initiatiefnemer van de het platform Handje Helpen Purmerend op sociale media, kreeg vrijdag 1 december uit handen van wethouder Harry Rotgans het Lokaal Compliment uitgereikt. Dit gebeurde bij Cultureel Centrum Onder de Linden in Middenbeemster. De jaarlijks terugkerende prijs van € 1.000,- wordt door de gemeente Purmerend uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de samenleving. Ook de tweede prijs van € 500, die ter beschikking was gesteld door Rabobank, werd deze middag uitgereikt, deze ging naar het Het Gilde Purmerend en Omstreken.

Erol Savur helpt al jaren inwoners die hulp nodig hebben, op verschillende manieren. Dit deed hij alleen, maar langzaamaan vergaarde hij een netwerk van behulpzame inwoners. Hij verbindt mensen die wat kunnen delen, met mensen die wat nodig hebben via zijn platform op social media. Handje Helpen staat voor inwoners met een groot hart die aan anderen denken.

Tekst loopt door onder afbeelding

lokaal compliment purmerend erol savur kriti
Blije winnaar: Erol Savur, naast wethouder Harry Rotgans (Foto: Han Giskes)

Wethouder Harry Rotgans: “Elk jaar worden er voor het Lokaal Compliment heel veel organisaties aangemeld. Er zijn dit jaar maar liefst 52 initiatieven voorgedragen! Daarachter zitten allemaal enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor onze samenleving. Juist waar inwoners vanuit betrokkenheid initiatieven ontwikkelen, is het belangrijk dat we die vanuit de gemeente ondersteunen. Want die inzet is van grote betekenis voor alle inwoners.”

Tweede prijs voor Het Gilde 

De tweede prijs van € 500,- die door het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Omstreken werd aangeboden, is voor Het Gilde Purmerend en Omstreken. Het Gilde is een vrijwilligersorganisatie die meerdere projecten heeft. Door een tal van activiteiten zorgen zij voor verbondenheid van vele Purmerenders. Denk aan vrijwilligers die anderstaligen helpen met de taal of senioren die worden geholpen om met computers om te gaan. De vrijwilligers van het Gilde zorgen ervoor dat iedereen kan mee doen.

Vrijwilligers maken het verschil

Vrijwilligers maken het verschil voor de gemeente Purmerend én haar inwoners. Met het Lokaal Compliment wil de gemeente haar waardering uitspreken richting alle vrijwilligers die zich inzetten.

Aanmoedigingsprijs 250 euro

Er zijn 52 initiatieven voorgedragen voor een compliment. Uit alle inzendingen heeft de jury tien organisaties genomineerd. De overige acht organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van € 250,- . Deze organisaties zijn: Odion & SWZP - Samen aan tafel, Pop- & Cultuurpodium P3, Purmerends Palet, RTV Purmerend, Stichting Luctus, Stichting Prinses Marijke 55+, Stichting ReR Purmerend en Stichting Transgenders Noord Holland.

De jury bestond dit jaar uit Harry Rotgans (wethouder Welzijn), Rob de Neve (Rabobank Waterland en Omstreken) en Mieke Hollander-Pasma (winnares Lokaal Compliment 2022).