‘Bankstel’ Hans en Ans Smit 65 jaar getrouwd

Nieuws
Locoburgemeester Mario Hegger meldde zich met de felicitaties en de traditionele bos ruikers.
Locoburgemeester Mario Hegger meldde zich met de felicitaties en de traditionele bos ruikers. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Locoburgemeester Mario Hegger ging namens het college op bezoek bij Hans Smit (87) en Ans Smit-Lazarom (86). Het echtpaar was op 3 december jongstleden op de kop af 65 jaar getrouwd. Dat betekent briljant in optima forma.

Hans (87 jaar) en Ans (86 jaar) zijn een echt ‘bankstel’: ze hebben elkaar ontmoet toen ze bij de Amsterdamse Bank werkten aan het Rembrandtplein in Amsterdam. In 1975 verhuisden ze van Amsterdam-Noord naar Purmerend. Hans is vertegenwoordiger geweest bij een chemiebedrijf, Ans werkte op een boekhoudafdeling.

Hans fietst veel en drinkt graag een biertje bij de tafeltennisclub waar hij vroeger zelf actief gespeeld heeft. Ans vindt het heerlijk om zich te vermaken met luisterboeken. Verder puzzelt ze graag, doet spelletjes op de tablet en houdt van wandelen.

Het briljanten paar heeft 4 kinderen, 9 kleinkinderen, een achterkleinkind en nog een achterkleinkind op komst in Canada. Om het jubileum te vieren, proberen ze alle kinderen samen te krijgen. Dat is nog niet zo makkelijk, want de kinderen wonen verspreid in Spanje, Canada en aan de andere kant van Nederland. Een kind woont dichtbij.

Eerst wacht het stel de geboorte van het tweede achterkleinkind af. Maar dat het in familiekring uitgebreid gevierd worden staat vast.