Help mee met organiseren van de Buurtcamping

Nieuws
Editie Lelystad.
Editie Lelystad. (Foto: dennis tax)

PURMEREND - De Buurtcamping wil dit jaar ook in Purmerend een buurtcamping van de grond krijgen. Het lokale team in Purmerend zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren. Op 27 februari van 19.30 tot 20.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats in het Buurthuis Zuidoostbeemster. Aanmelden hiervoor kan via: kiki@de-buurt.nl. 

Alleen al in 2023 zijn meer dan een miljoen ontmoetingen gerealiseerd op 53 Buurtcampings. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Zo leren ze elkaar beter kennen.

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.


Buurtcamping in Utrecht. (Foto: MAARTENDEKOK.NL)

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima, zodat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

Maarten Hupkes, directeur van de landelijke stichting De Buurt: “Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen. Juist in deze tijd waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Hier leveren wij met de Buurtcamping op een laagdrempelige manier een grote bijdrage aan.”

www.debuurtcamping.nl