Stichting Luctus krijgt riante cheque van Bim Bam

Nieuws
De overhandiging van de cheque in beeld. Van links naar rechts: Gerda van Gijlswijk, Ellen Brouwer, Diana Prosper (BimBam), Rudy Nobel en Conny Blokker.
De overhandiging van de cheque in beeld. Van links naar rechts: Gerda van Gijlswijk, Ellen Brouwer, Diana Prosper (BimBam), Rudy Nobel en Conny Blokker. (Foto: Han Gosles)

PURMEREND - Diana Prosper heeft namens het bestuur van vrijwilligersorganisatie Bim Bam een cheque ter waarde van 715,50 euro overhandigd aan het bestuur van Stichting Luctus.

Stichting Bim Bam is een organisatie met een oecumenische oorsprong. Al meer dan 50 jaar zamelen de vrijwilligers textiel in. Vroeger stond Bim Bam bekend om het inzamelen van oud papier. De opbrengsten kwamen in eerste instantie ten goede aan de bouw en onderhoud van Purmerendse kerken, maar sinds enkele jaren ondersteunt Bim Bam ook culturele en maatschappelijke doelen.

De Bim Bam beschikt over ruim 200 vrijwilligers en halen 2 x per jaar huis-aan- huis kleding op (zakkennisten). Elke week worden ook de kledingbakken geleegd (bakkenisten).

Stichting Luctus diende een subsidie-aanvraag in om noodzakelijke kosten te dekken. Omdat Stichting Luctus mooi werk doet is de aanvraag door Bim Bam gehonoreerd.

Stichting Luctus is opgericht in 2017 en biedt in een professionele setting verlies- en rouwbegeleiding, met ruimte voor samenzijn en groepsgesprekken. Onder ervaringsdeskundige begeleiding faciliteert Stichting Luctus bijeenkomsten waarin rouwbeleving centraal staat. Belangrijke elementen hierbij zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies.

Zowel Stichting Luctus als de Bim Bam zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan onze activiteiten? Neem dan contact op met info@bim-bam.nl of info@stichtingluctus.nl

Voor meer informatie over Luctus: info@stichtingluctus.nl of op de website www.stichtingluctus.nl