Grote drukte bij eerste inloopbijeenkomsten in kader werkzaamheden aan brug A7

Nieuws
De eerste inloopbijeenkomst van dinsdag 27 februari werd druk bezocht. De vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat werden bestookt met vragen.
De eerste inloopbijeenkomst van dinsdag 27 februari werd druk bezocht. De vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat werden bestookt met vragen. (Foto: Han Giskes)

REGIO - De eerste van vier inloopbijeenkomsten die Rijkswaterstaat organiseert om inwoners en ondernemers te informeren over de stand van zaken gedurende de werkzaamheden aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend werden druk bezocht en verliepen nogal chaotisch. De organisatie en de informatievoorziening liepen niet geheel naar wens. Er was veel onduidelijkheid over van alles en nog wat. Mensen wilden concreet bepaalde zaken weten, maar daar kon alleen met een slag om de arm op worden beantwoord.

Zoals inmiddels bij de meesten bekend duurt het werk aan de brug van april tot september van dit jaar. Zeker is dat het verkeer en direct omwonenden van de brug grote hinder gaan ervaren. Bewoners zullen tijdens boringen geluidsoverlast en trillingen ervaren. Naast de werkzaamheden aan de brug zelf moet er rekening gehouden worden met extra drukte op de wegen op en rond de brug.

Tekst loopt verder onder de foto


De rij wachtenden in sportcafé De Beuk werd steeds langer. (Foto: Han Giskes)

Rijkswaterstaat adviseert om tussen april en september zoveel mogelijk thuis te werken, met het ov of de fiets te gaan of samen met iemand te reizen met de auto. Voor bedrijven rondom de brug geldt dat ze zich moeten voorbereiden, door ritten bijvoorbeeld zoveel mogelijk buiten de spits te plannen en klanten en leveranciers op tijd te informeren over de werkzaamheden en hinder.

In Wijdewormer en Zuidoostbeemster

Op woensdag 28 februari tussen 17.00 en 19.30 uur is een bijeenkomst voor inwoners in Restaurant 1456 in Neck/Wijdewormer. Op donderdag 29 februari, ook van 17.00 tot 19.30 uur, wordt een bijeenkomst gehouden in het gebouw van de Beemster Ruiters, Nekkerweg 13A in Zuidoostbeemster. 

Meer informatie over brug Purmerend

Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina A7: versterking brug Purmerend. Op deze pagina kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat ze automatisch op de hoogte worden gehouden van de voortgang van het project.