Vrijmarkten en volop feesten op Koningsdag in Purmerend en Beemster

Nieuws
Danny de Munk zet de Koemarkt op z'n kop op Koningsdag.
Danny de Munk zet de Koemarkt op z'n kop op Koningsdag. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/BEEMSTER - In de afgelopen weken verschenen berichten over het niet toestaan van de vrijmarkt in de binnenstad tijdens Koningsdag 2024. Dit is onjuist. De gemeente heeft dit wel zo gecommuniceerd op haar website en wil dit graag rectificeren. Kleedjes mogen dus in de binnenstad, maar vanwege de te verwachten drukte in het centrum is het advies om naar het Leeghwaterpark te gaan.

Kleedjes mogen in de binnenstad, maar gemeente adviseert om naar het Leeghwaterpark te gaan

Door grote muziekevenementen op zowel de Kaasmarkt als de Koemarkt verwacht de gemeente een enorme groei in het aantal bezoekers op Koningsdag in de binnenstad. “Vanwege de verwachte drukte willen wij mensen verzoeken om geen spullen uit te stallen rondom de evenemententerreinen op de Koemarkt en Kaasmarkt. Dit doen wij om zo calamiteitenroute en daarmee de veiligheid en de bereikbaarheid in het gebied te waarborgen.”

Vrijmarkten

De gemeente ziet de vrijmarktlocatie in het Leeghwaterpark als dé plek om de kleedjes met koopwaar uit te stallen. Vandaar dat ze een oproep doet aan bezoekers en verkopers van de vrijmarkt om niet naar het centrum, maar naar het Leeghwaterpark te komen. De plekken in het park mogen vanaf 26 april 20.00 uur worden ingenomen. In verband met de schoonmaak na Koningsnacht kunnen er ’s nachts geen plekken in de binnenstad bezet worden.

Tekst gaat verder onder de foto


Vanwege te verwachten drukte in de binnenstad geeft de gemeente het advies om kleedjes vooral in het Leeghwaterpark neer te leggen. (Foto: aangeleverd)

De gemeente benadrukt dat het niet verboden is om in de binnenstad een plekje te zoeken, zoals eerder in de spelregels van Koningsdag 2024 van de gemeentelijke website wél vermeld stond. De informatie op onze website is inmiddels aangepast.

Vrijmarkt bij Breidablick

Bij Breidablick in Middenbeemster is er op 27 april vrijmarkt van 09.00 tot 12.00 uur.

Fietsen parkeren

Het is niet toegestaan om je fiets op of rondom de Koemarkt te parkeren. Iedereen wordt verzocht zijn of haar fiets op de daarvoor bedoelde locaties te plaatsen. De daarvoor aangewezen plekken zijn Fietsenstalling Plantsoenstraat of de fietsenrekken aan de randen van de binnenstad. Mocht het zijn dat er fietsen ergens geparkeerd staan waar deze de calamiteitenroute blokkeert of op een andere manier hinder geeft, dan zal deze worden verplaatst.

Milieustraat gesloten

De milieustraat is gesloten op zaterdag 27 april. Koningsdag heeft dit jaar geen gevolgen voor de afvalinzameling.

Danny de Munk en anderen

Koningsdag 2024 wordt een gigantisch feest, zoveel is nu al duidelijk. Niemand minder dan Danny de Munk komt op zaterdag 27 april optreden op de Koemarkt. Organisator Hiddes Entertainment pakt dit jaar extra uit, want dankzij een samenwerking met Brasserie Zomaar (Achter de Kerk) komt er onder de naam Kaasmarkt Stage een tweede podium met lokale bandjes.

De festiviteiten beginnen op Koningsnacht, vrijdag 26 april om 17.00 uur op de Koemarkt. Tot 01.00 uur treden achtereenvolgens Rob Lee, Bende van Ellende en DJ Weslo op.

Op 27 april is het de beurt aan Danny de Munk, die de feestende en hossende Koemarkt ongetwijfeld op zijn grondvesten laat trillen. De line up bestaat verder uit Quincy Smolders, John Keijer, Eric Riga, Nick White, John Le Maire, OJKB, Quincy Smolders, Tommy Tequila, Delano Dunker en Joey Nicolay. Eric Riga bijt om 13.00 uur de spits af, Nick White besluit het Koningsdagfeest om 19.30 uur. Succes nu al verzekerd!  

Traditiegetrouw wordt op 27 april in het Leeghwaterpark een vrijmarkt gehouden. Ook in straten in de binnenstad is het toegestaan om met kleedjes te gaan zitten. Voor meer nieuws kijk op koemarktkoningsdag.nl 

Oranjegekte in buurthuis Zuidoost

Buurthuis Zuidoost in Zuidoostbeemster haalt weer alles uit de kast tijdens dit mooie volksfeest voor jong en oud op 27 april! De kids (tot en met 12 jaar) kunnen meedoen aan een spelletjesmiddag vanaf 12.30, met zoal cactus XXL, ijspegel vangen maar ook diverse springkussens en is er wat lekkers! Hiervoor dien je wel even een kaartje kopen (voorverkoop € 5,00; op de dag zelf € 6,00). Verder kan je nog je geluk beproeven bij het Rad van Fortuin met toffe prijzen (€ 3,00 per lot), je laten schminken of smullen van een suikerspin! De volwassenen kunnen gezellig samenkomen en bijpraten met elkaar. Aan het avondeten is ook gedacht: je favoriete pizza’s of snacks zullen bij diverse food trucks zijn. Kortom, verzamel je vrienden en familie voor dit spetterende buurtfeest op een dag vol plezier en omlijst met muziek met DJ!

Tekst gaat verder onder de foto


Meer informatie

Meer weten over muziekevenementen in de binnenstad, Koningssportdag of andere activiteiten en Koningsdag en -nacht in Purmerend is te vinden op www.koemarktkoningsdag.nl

Mee doen of verdere informatie inwinnen over wat er te doen is in Buurthuis Zuidoost? Check www.buurthuiszob.nl of bel naar 0299 42 76 61 of mail naar info@buurthuiszuidoostbeemster.nl