Anneke en Herman vormen 60 jaar een koppel

Nieuws
Herman en Anneke kregen bezoek en bloemen van de burgemeester.
Herman en Anneke kregen bezoek en bloemen van de burgemeester. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Herman Verhoef (85) en Anneke Verhoef-Romeijn (84) waren afgelopen maandag op de kop af 60 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Ellen van Selm om het echtpaar daags erna, met een bloemetje in de hand, feliciteren. Herman en Anneke leerden elkaar kennen via de vriendenclub van de kerk.

Herman woonde eerst in Driebergen, maar verhuisde naar Beverwijk toen zijn vader daar werk in het onderwijs kreeg. Via de vriendenclub van de kerk leerden Herman en Anneke elkaar kennen. Sindsdien zijn ze een koppel. Ze wilden het liefst meteen trouwen, maar alleen als ze dan ook direct konden samenwonen. Door de woningnood destijds lukte dat niet meteen. Daarom bleven ze beiden in Beverwijk wonen en was Herman doordeweeks vanwege zijn werk in Arnhem. Na 2 jaar konden ze via het werk een nieuwbouwhuis betrekken in Breda. Ze besloten te gaan samenwonen en stapten in het huwelijksbootje. In 1966 zijn ze in Purmerend in de wijk Wheermolen komen wonen.

Daar solliciteerde Herman met succes bij de gemeente Purmerend. Hij heeft er, tot zijn 65ste, met enorm veel plezier 38 jaar gewerkt als bouwkundige. Anneke heeft altijd voor de kinderen en het huishouden gezorgd. Daarbij heeft ze 12,5 jaar vrijwilligerswerk gedaan in de dementenzorg bij De Rusthoeve.  

Herman fotografeerde graag de natuur in Purmerend. In de loop van de jaren heeft hij dan ook een enorme fotocollectie opgebouwd. Anneke heeft altijd met veel plezier geschilderd.

Het echtpaar kreeg 3 kinderen en zijn nu ook opa en oma van 2 kleinkinderen, één van 5 jaar en één van 7 jaar oud, waar ze ook de oppas op hebben.

Ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk wordt er een groot feest gegeven in het buurthuis van Zuidoostbeemster. Anneke komt uit een groot gezin van 14 kinderen, er worden wel 75 familieleden verwacht.