Purmerender Stadstoneel speelt 'De Goede Dood'

Nieuws

PURMEREND - De tweede productie van het Purmerender Stadstoneel gaat op 20 mei in première. Dan spelen de theatermakers uit de Violenstraat het prachtige De Goede Dood van Wannie de Wijn in hun eigen Speelzaal. Dit stuk gaat over een actueel en tegelijkertijd oer-Hollands thema: euthanasie. Onder regie van Jos Rigter komt dit moeilijke onderwerp op ontroerende, soms beklemmende maar vaak ook humoristische wijze tot leven.
Over De Goede Dood: Een doodzieke man besluit weloverwogen tot euthanasie. Hij bespreekt het met zijn vriendin, hij prikt een datum met zijn arts, met wie hij al jaren goed bevriend is. Hij is zeker van zijn zaak. Wat doet dat met zijn naaste omgeving? Met zijn dochter, zijn broers, zijn vriendin – en de dokter? Een goede dood, geen uitzichtloos lijden, dat wil toch iedereen! En het kan, want dat hebben we zo geregeld. Nu God niet meer bestaat, doen we dat helemaal zelf. Maar ieder gaat daar op het moment suprême op een andere manier mee om.
Speeldata: zaterdag 20 mei (20.30 uur), zondag 21 mei (14.00 uur) en vrijdag 26 mei (20.30 uur). De voorstelling vindt plaats in De Speelzaal aan Violenstraat 6 in Purmerend. De entree is € 12,50. Reserveren via 0611353181 of goededood@gmail.com.