Purmerenders op leeftijd bewegen gezellig met Spurd - 'Kosten activiteiten bewust laag'

Nieuws

PURMEREND - Purmerenders op leeftijd die in de nazomer weer aan hun conditie willen werken kunnen vanaf september terecht bij Spurd. Dan starten namelijk de verschillende activiteiten van het Beweegaanbod Vitaliteit van Spurd. Het langere tijd regelmatig samen bewegen is steeds een stimulerende sociale ontmoeting. Een gratis proefles om de groep en de betreffende activiteit (behalve WaterGymnastiek en ZALM in het Leeghwaterbad) te ervaren is mogelijk.
Een grote meerderheid van de deelnemers van voor de zomervakantie heeft zich weer ingeschreven, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar bij de meeste activiteiten. In het Beweegaanbod Vitaliteit is er voor ieder wat wils in verschillende (sport)zalen, in het Leeghwaterbad en in de buitenlucht. De docenten zorgen wekelijks voor sportieve beweegactiviteiten rekening houdend met de lichamelijke mogelijkheden van de deelnemers. Het aanvragen van een proefles of inschrijven voor een beweegactiviteit is maandag tot en met vrijdag telefonisch mogelijk tussen 08.30 uur en 17.15 uur of kan per e-mail naar vitaliteit@spurd.nl.

Proefles volgen

Manager Johan Ram van Spurd: "Er is nog plaats in bijna alle groepen, wij bieden belangstellenden een gratis proefles in de zaal of buitenlucht om te kunnen ervaren of de beweegactiviteit bevalt. De meeste plaatsen zijn nog vrij bij de lessen ConditieGym/aerobics woensdagavond, sportief wandelen dinsdagochtend, Fifty Fit en bij Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) voor oudere senioren. Vanwege de samenstelling van de groepen wijs ik mannen graag op badminton woensdagochtend en Fifty Fit donderdagmiddag."
Naast de activiteiten in zalen en in de buitenlucht zijn er ook beweegactiviteiten in het Leeghwaterbad. Het water zorgt ervoor dat de oefeningen van ZALM en WaterGymnastiek de gewrichten minimaal belasten. Een zwemdiploma is niet nodig, want het water komt tot borsthoogte.
Kosten bewust laag

Het Beweegaanbod Vitaliteit staat op de website van Spurd, maar een flyer is maandag tot en met vrijdag telefonisch opvraagbaar via 0299 418 100. De kosten per les variëren per beweegactiviteit van € 3,40 tot € 5,50. Johan Ram: "Vanwege de maatschappelijke taak houdt Spurd de deelnameprijs laag. Het is mogelijk dat de ziektekostenverzekering als preventieve zorg een deel van het het lesgeld vergoedt. Ik adviseer hierover contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Overigens, inwoners van Purmerend die de deelnamekosten niet kunnen betalen kunnen als zij aan de voorwaarden voldoen een beroep doen op de regeling Meerdoen van de gemeente Purmerend voor een financiële tegemoetkoming."