Weekendworkshops bij Cultuurhuis Wherelant

Nieuws

PURMEREND - Het workshopweekend van 9 en 10 december bij Cultuurhuis Wherelant staat weer bol van creatieve workshops. Er kan getekend en geschilderd worden, gewerkt met speksteen, een sieraad gemaakt in zilverklei, kunstige kerstversieringen gemaakt, gevild en nog veel meer.
Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. De workshops zijn laagdrempelig en gezellig, met voor de dagworkshops een gezamenlijke lunch. Er is nog plaats bij de volgende workshops:
Zaterdag 9 december: Schilderen als de Aboriginals en schilderen als Titiaan
De Aboriginals maken prachtige kunstwerken met gekleurde stippenpatronen. Wij gaan deze techniek toepassen op stenen en schijfjes hout. Ook kan je een voorwerp van huis meenemen om te bewerken. De 16e eeuwse Venetiaanse schilder Titiaan werkt met een spel van licht en donker, van warme en koele tinten. Met een kwast, een doekje of je vingertoppen proberen deelnemers zijn stijl te benaderen.
Zondag 10 december: Schilderen als Cobra, vachtvilten of kunstig kerststuk
Ook zondag mogelijkheden om te schilderen bij Experimenteel Cobra, Een workshop voor deelnemers die graag groot willen schilderen en vrij, spontaan en experimenteel willen werken. Zonder te veel conventies. Iets heel anders is het stoere vachtvilten. Je leert uit versgeschoren vachten een stoer stuk vilt te maken. We werken met wol van diverse (locale) schapenrassen, voorgeselecteerd, maar nog puur natuur. Wie helemaal in de sfeer wil komen van de aankomende feestdagen: Kunstig Kerststuk is een heerlijke workshop om nu eens echt hele eigen en eigenzinnige kerstdecoraties te maken!
Voor inschrijven en informatie over de overige weekendworkshops op 9 en 10 december op de website www.wherelant.nl of bel (0299) 434777. Cultuurhuis Wherelant is te vinden aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De workshopweekends zijn een terugkerend evenement dat elk tweede weekend van de maand plaatsvindt tijdens het cursusseizoen.