Koffieconcert in Onder de Linden

Nieuws

MIDDENBEEMSTER - Het Ardemus Saxofoon Quartet verzorgt zondag 6 maart een koffieconcert in Onder de Linden, Middenbeemster. "Gepassioneerd, vurig en gedreven. Vier jonge en veelbelovende klassieke saxofonisten met een grote liefde voor kamermuziek", aldus Onder de Linden.
De vier musici van het Ardemus Quartet leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeren zij bij saxofonist Arno Bornkamp. Vanaf het eerste moment voelden zij een natuurlijke manier van samenspelen en al snel sloeg de muzikale vonk over. Sinds de oprichting van het ensemble in 2014 speelt het Ardemus Quartet in Nederland en in andere Europese landen.
Als toevoeging op het originele saxofoonkwartetrepertoire speelt het Ardemus Quartet bewerkingen van onder andere blaaskwintetten en strijkkwartetten. Om zich artistiek te verdiepen volgt het kwartet lessen van Arno Bornkamp en Sven Arne Tepl, voormalig altviolist van het Utrecht String Quartet. Bovendien kregen de vier musici masterclasses van saxofonist Vincent David en Gustavo Trujillo, componist en docent muziektheorie.
Het kwartet heeft onder andere opgetreden tijdens het Holland Festival, het SAX14 Festival in het Muziekgebouw aan 't IJ en tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. In september 2015 heeft het Ardemus Saxophone Quartet de tweede prijs gewonnen op het Papandopulo Concours in Zagreb (Kroatië) in de categorie kamermuziek. Ook won het kwartet een speciale prijs voor hun uitvoering van de Bagatellen van Ligeti, die ze gaan opnemen in de studio van de nationale Kroatische radio.
De zaal van Onder de Linden is om 10.30 uur geopend en het concert begint om 11.00 uur. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro inclusief een kopje koffie of thee. Onder de Linden is te vinden aan het Marktplein, Middenweg 150 in Middenbeemster.