Aanvang expositieseizoen Kerkhof-galerie Overweersepolderdijk

Nieuws

PURMEREND - Het expositieseizoen van de Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk is vanaf 22 april weer gestart. Deze dag kan men vanaf 13.00 uur de expositie bezichtigen van tekeningen en schilderijen van Petronella Volten-Visser. Ook is er keramiek te zien van Albert van Zummeren.
Het expositie seizoen van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk opent met een duo-expositie. De familie Volten uit Andijk exposeert graag het werk van hun overleden moeder Petronella Volten -Visser (1931 – 2014). Als kind tekende Petronella al. Ook in haar latere teken- en schilderwerk kon ze zichzelf helemaal verliezen. Ieder werk is een herinnering en vertelt een eigen verhaal. Ze tekende altijd naar eigen fantasie, verlangen of herinnering. Met als unieke gave het tekenen van gezichten en karakteristieke mensen.
Naast de tekeningen en schilderijen komt de keramiek van Albert van Zummeren schitterend tot zijn recht in de bescheiden kapel. Albert van Zummeren is op latere leeftijd gaan stoeien met klei en ontwerpt sindsdien zijn keramische objecten. Naast het aanvankelijk gebruik van mallen creëert hij steeds meer zijn eigen vormen. Voor het eerst in 2010 trad hij met zijn werk naar buiten en exposeerde sindsdien op diverse locaties, o.a. in Purmerend, Beemster, Oosthuizen, Wormerveer, Kwadijk en Hilversum.