Lodewijk Hoekstra over watervriendelijke tuin

Nieuws

ZUIDOOSTBEEMSTER - Lodewijk Hoekstra komt zondag 26 juni naar Groenrijk Purmerend voor gratis tuinadvies. De tips gaan over het watervriendelijk inrichten van een tuin. Dit evenement maakt onderdeel uit van de campagne Geef water de ruimte in je tuin van het hoogheemraadschap. Want door een water- en natuurvriendelijke inrichting van de tuin, kun je wateroverlast en – tekort helpen beperken.
Lodewijk Hoekstra is bekend van TV-programma Eigen Huis & Tuin, Green-kids en hij is onderdeel is van de online community 247green. De laatste jaren is hij vooral bezig met de promotie van duurzame tuinen en buitenruimtes. Daarom werkt hij graag mee aan deze campagne van het hoogheemraadschap. Belangstellenden zijn van harte welkom bij Groenrijk Zuidoostbeemster, Purmerenderweg 75, Zuidoostbeemster. Het tuincentrum is zondags geopend van 12.00-17.00 uur. Tussen 13.00 en 16.00 uur is Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis & Tuin, aanwezig om geïnteresseerden te voorzien van een gratis tuinadvies over water in de tuin. Er is een speciale hoek ingericht met voorbeelden om inspiratie op te doen. Voor kinderen is er een speurtocht door het tuincentrum en een tekentafel waar ze aan de slag kunnen.

Extremer

Buien worden steeds extremer en in de zomer hebben we vaker te maken met periodes van droogte. Uit een onderzoek naar water in Noord-Holland (I&O Research, oktober 2015) blijkt dat 79% van de inwoners graag meer wil weten over wat ze zelf kunnen doen om wateroverlast te beperken. Met deze campagne komt het hoogheemraadschap tegemoet aan deze vraag. Onder andere met tips aan bezoekers van tuincentra hoe je je tuin watervriendelijk kunt maken. Informatie hierover is ook te vinden op de campagnewebsite veiligschoonvoldoende.nl.