Poëziehoppen in parkje kerkhof - Taal- en poëziemiddag bij Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk

Nieuws

PURMEREND - Poëziehoppen. Zo valt de taal- en poëziemiddag op zondagmiddag 26 juni bij Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk het best te omschrijven. Zes dichters en schrijvers vertellen tussen 14.00 en 17.00 uur hun verhalen en dragen hun gedichten voor op willekeurige locaties in het parkje van het kerkhof. Bezoekers kunnen van het ene naar het andere optreden hoppen.
De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lagergelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is ook een expositie te zien met beelden van Margo Gielkens en schilderijen van Ton van der Linden. In de tuin staat een aantal monumenten. Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen waar de dichter/zanger/schrijver vrij is te beginnen en eindigen met zijn presentatie. Omdat er telkens andere mensen langs komen, zijn de kunstenaars steeds in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de deelnemers als de bezoeker zijn vrij in beweging. In geval van slecht weer kan het festival zich verplaatsen in een tent voor de kapel.

Deelnemers

Deelnemers zijn: Tjerk Hiemstra, een 26-jarige dichter uit Purmerend. Annemarie Kuster heeft een passie voor filosoferen, zij schrijft limericks en poëtische gedachten. Elly Linger werkt in het onderwijs en heeft een passie voor proza, poëzie en liederen. Gedichten met een impressionistische sfeer komen van Frouwkje Zwanenburg. Zij was ooit de stadsdichter van Gouda. Sijmen Tol is slavist, taalkundige en dichter.
De expositie is te bekijken vanaf 13.00 uur en de taalkunstenaars zullen vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur van zich laten horen. Belangstellenden zijn welkom op de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er is onder meer koffie verkrijgbaar. Meer informatie via www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.