Koffieconcert in Onder de Linden

Nieuws

MIDDENBEEMSTER - Onder de Linden verzorgt in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam ook in 2016 koffieconcerten. Zo geven celliste Maya Fridman en pianist Massimiliano Turchi zondagmorgen 10 januari het eerste concert.

Fridman, die al diverse prijzen won, trad meerdere keren op in Onder de Linden. Zij begon haar muzikale carrière op zesjarige leeftijd in haar geboortestad Moskou. Toen was al duidelijk dat de celliste over een bijzonder talent beschikte, waardoor ze op jonge leeftijd werd gevraagd voor radio- en tv-programma's. In 2009 studeerde zij op haar twintigste cum laude af aan het Staatsconservatorium van Moskou. Daarna volgde ze aan dit conservatorium ook een Masteropleiding. In 2014 haalde Fridman, eveneens cum laude, haar bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze werkte onder anderen samen met Jyoti Verhoeff. Hij was ook al eens te horen in Onder de Linden.
Voor het koffieconcert is de combinatie gezocht tussen cello en piano. Massimiliano Turchi begon op vierjarige leeftijd met pianospelen en studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Cesena. Ondanks zijn jonge leeftijd behaalde de Italiaanse pianist verscheidene nationale en internationale prijzen. Hij heeft een voorliefde voor kamermuziek en heeft samen met Fridman gekozen voor werken van Brahms.
De entree voor het concert bedraagt 7,50 euro en dat is inclusief een kopje koffie of thee. Het optreden begint om 11.00 uur en de zaal is open vanaf 10.30 uur. Onder de Linden Beemster is te vinden op Middenweg 150 aan het Marktplein in Middenbeemster.