Pianoconcert in Onder de Linden

Nieuws

MIDDENBEEMSTER - In Onder de Linden, Middenbeemster, is zondag 7 februari een koffieconcert. Dit optreden wordt in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam verzorgd door de twee jonge pianistes Yolanda Haliman en Petra Ruth. Beide dames zijn geboren in Indonesië en studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.
Haliman speelt werken van onder anderen Beethoven, Schubert, List en Debussy. Ruth ontfermt zich over de Klavierstücke Op 118 van Joh. Brahms. Afsluitend spelen beiden een quatre-mains van Joh. Brahms, genaamd Neue Liebeslieder. Het gehele programma is te vinden op de website van Onder de Linden: www.onderdelinden-beemster.nl.
Yolanda Haliman is 20 jaar en geboren in Surabaya, Indonesië. Ze begon met piano spelen toen ze 4 was. Hierna heeft ze tot 2013 doorgestudeerd met Hendrata and Brigifine E. Syams. Sinds 2013 is Haliman verhuisd naar Amsterdam om aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren. Dat doet ze bij leraar Frank Peters.
Petra Ruth is 18 jaar en geboren in Jakarta, Indonesië. Ze begon bij de lerares Caroline Kurniawati met piano spelen toen ze 8 was. Hierna heeft ze van 2002 tot 2011 doorgestudeerd aan de Sekolah Musik Yayasan Pendidikan Musik (SM YPM). Daar studeerde ze bij Maria Fenty Alexander, Vanda Tiodang en Levi Gunardi. Sinds augustus 2011 is Petra verhuisd naar Amsterdam om aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren. Zij doet dat bij leraar David Kuyken.
Het koffieconcert begint om 11.00 uur en de zaal is open om 10.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro en is inclusief een kopje koffie of thee. Cultureel Centrum Onder de Linden is gelegen aan het Marktplein in Middenbeemster op Middenweg 150.