Metal met passie in P3

Nieuws

PURMEREND - Het Zeeuwse La-Ventura staat zowel in Nederland als daarbuiten bij veel mensen bekend om haar groovende metalriffs en melodieuze zang. Donderdag 3 maart treedt de band samen met nog twee internationale acts op in het Purmerense P3.
De metalwereld werd voornamelijk gedomineerd door mannen, maar door de opkomst van de gothic-scene, zo'n vijftien jaar geleden, kwam steeds meer nadruk te liggen op zangeressen. Bands als Evanescence en Within Temptation hebben de vrouw als boegbeeld naar voren geschoven. Ook La-Ventura heeft zich als female fronted band daardoor kunnen onderscheiden in de muziekwereld. Het viertal debuteerde in 2009 met het album 'A New Beginning', gevolgd door 'White Crow' in 2013. Onlangs verscheen een nieuwe EP: La-Ventura 2.0, die door de media wordt omschreven als vernieuwend en veelbelovend.
Het programma in P3 wordt aangevuld met Signum Regis en Within Silence. Deze Sloveense bands komen met een staaltje progressieve metal het publiek entertainen. De metalavond vindt donderdag 3 maart om 20.00 uur plaats en de deuren gaan open om 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro (ex fee) en aan de deur 12,50 euro. Pop- & Cultuurpodium P3 bevindt zich op Purmersteenweg 17-19 in Purmerend. Meer informatie is te vinden op de website: www.p3purmerend.nl.