Wijkteam Weidevenne verzorgt Route van Verbinding

Nieuws

PURMEREND - De medewerkers van Sociaal Wijkteam Weidevenne verzorgen woensdag 18 maart tijdens 'De week van de Zorg' de Route van Verbinding. Op drie locaties in de Purmerendse wijk zijn die dag allerlei activiteiten voor jong en oud.

Belangstellenden kunnen al deze locaties bezoeken. Zo lopen ze, samen met hun wijkgenoten, de Route van Verbinding. Ze kunnen naar een van de locaties komen waar het Sociaal Wijkteam de inloopspreekuren houdt voor een wandelroute. Deze zijn: Columbuzz, Heel Europa en Woonstate Passtoors.
Woensdag 18 maart tussen 10.00 en 16.00 zijn alle bewoners van Weidevenne van harte welkom om mee te doen met de activiteiten. Er is bijvoorbeeld een kleine kinderboerderij, er wordt geknutseld en bezoekers kunnen ook een kunstzinnige tentoonstelling bezoeken. Voor degenen die meedoen aan de puzzelwedstrijd, ligt er misschien wel een prijsje in het verschiet.
De dag kan een goed moment zijn om kennis te maken met medewerkers van het Sociaal Wijkteam. De activiteiten vinden plaats bij Columbuzz, Abeltasmanplein, Wijkplein Weidevenne (locatie Zuidland, locatie De Knoop, Prinsenstichting), Heel Europa, Genuahaven (Clup, Ribw, WonenPlus), Woonstate Passtoors, Karavaanstraat, Brede School 'De Weide', Odion en Londenhaven.
Bij het wijkteam kunnen wijkbewoners met al hun ideeën, vragen en zorgen terecht over bijvoorbeeld: contact in de wijk, sport en activiteiten, inkomen en (vrijwilligers)werk, wonen, zorg en hulpmiddelen, opvoeding en gezin, school en opleiding en geld- en regelzaken.
Maar de medewerkers van het wijkteam zijn er ook om samen met bewoners activiteiten te organiseren in de wijk. "De wijk verbindt ons allemaal en samen maken we er een fijne leefomgeving van, waarin iedereen de zorg en gezelligheid ontvangt die hij nodig heeft", aldus het wijkteam.
Wijkbewoners zijn ook na deze dag welkom bij de inloopspreekuren van het Sociaal Wijkteam Weidevenne.