Prentenboeken voor leerlingen De Koempoelan

Onderwijs
Wethouder Natalie Saaf reikte samen met Stefanie Schulte van Het Leesteken de boeken uit aan leerlingen van De Koempoelan.
Wethouder Natalie Saaf reikte samen met Stefanie Schulte van Het Leesteken de boeken uit aan leerlingen van De Koempoelan. (Foto: Gallery Robien)

PURMEREND - Woensdag 24 mei overhandigde wethouder Natalie Saaf in het kader van de campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ boeken op basisschool De Koempoelan in Purmerend. Kleuters kregen het boek ‘Kleine IJsbeer’ cadeau en groep 3 en 4 een leesboek.

Campagne om het lezen te bevorderen

De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Boekhandels en andere landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker beschikbaar te maken. Gemeente Purmerend vult deze campagne aan met een selectie leesboeken voor kinderen uit groep 3 en 4.

Wethouder Natalie Saaf: “Als kinderen boeken lezen die ze leuk vinden, gaan ze meer lezen én beter lezen. We gunnen elk kind een gevulde boekenkast, daarom ondersteunen we dit initiatief vanuit de gemeente.”

Het Leesteken bracht 7000 boeken weg

Peuters, kleuters en kinderen uit groep 3 en 4 van de 33 scholen en 20 peuterspeelzalen die zich hebben aangemeld ontvangen allemaal een boek van de gemeente. Peuters en kleuters ontvangen de klassieker ‘Kleine IJsbeer’ en groep 3 en 4 een leesboek. Boekhandel Het Leesteken bracht afgelopen week maar liefst 7000 boeken rond bij de scholen in Purmerend en Beemster.

Project ‘lezen laten leven’

De campagne sluit ook aan bij het project “lezen laten leven” waarin de gemeente samenwerkt met schoolbesturen en de bibliotheek om het lezen op basisscholen aan te moedigen. De gemeente financiert hiervoor ‘De Bibliotheek Op School’ (dbos) en leesconsulenten op school vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), om de achterstanden in lezen (en rekenen) aan te pakken.