Kunst en cultuurcursus 'Impressionisten en de moderne tijd' in Zuidoostbeemster

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

PURMEREND/ZUIDOOSTBEEMSTER - Instituut Dante biedt op donderdag in het Buurhuis Zuidoostbeemster weer de breedst opgezette cursus Kunst en Cultuur van Nederland. Dit betekent 26 weken (of 13 weken) lang een fascinerende ontdekkingsreis langs de interessantste Europese cultuuruitingen in de tweede helft van de negentiende eeuw.

Schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, filosofie, geschiedenis, architectuur, literatuur, toneel, dans, beeldhouwkunst en geschiedenis in één complete cursus. Overeenkomsten en (regionale) verschillen in de diverse culturele uitingen komen samen in de aangeboden lesstof. De cursus wordt gegeven door drs. Harry Velema, een gedreven en deskundig docent met een lange ervaring.

Aan bod komen onder andere de Impressionisten met Monet, Degas en Renoir, de Russische Realisten met Ilja Repin en de Haagse school met Mesdag en Maris. Maar ook Tolstoi, Tsjaikovski, Johann Strauss, Ibsen, Marx, Verdi, het Japonisme en Pinokkio passeren de revue.

In het snel veranderende Europa dat wordt geregeerd door onder anderen Bismarck, Napoleon III en Koningin Victoria gebeurt veel, heel veel.

De cursus wordt afgesloten met een intensieve excursie naar Turijn en omgeving voor belangstellenden.

Meer informatie? Kom op donderdag 19 september langs in Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2. Tussen 13.30 en 15.30 uur of 19.30 en 21.00 uur. De cursus start een week later, op donderdag 26 september.

Voor informatie en een folder: 0229-245016 of 06- 53649695 of surf naar www.instituutdante.nl

Manet Edouard.