Versplatform Purmerend en Omstreken

Partnerbijdrage
Afbeelding
Ronald Blaauboer en Theo Knook. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/REGIO - Verse (gesneden) groenten, salades, fruit en aardappels, vers gebakken brood, lekkere kaas en mals vlees, heerlijke gerookte vis, noten, wijn …. En dat allemaal op een relaxte manier vanachter de keukentafel... Het zit in één pakket dat bij je thuis wordt afgeleverd, dankzij het nieuwe Versplatform Purmerend dat een aantal grote lokale ‘food’-namen in zich verenigt. Een paar kliks op de website, je bezorg- of afhaaldag ingeven, en je hoeft alleen de deur nog open te doen voor alle ingrediënten van je kerstdiner. Maar niet alleen met kerst, het Versplatform houdt ook daarna de online deuren open.

Veilig, snel en corona proof: haal zelf uw bestelling op, zonder de kerstdrukte in het centrum

Knook AGF, de snijspecialist in vers voor horeca en instellingen, zette tijdens de eerste lockdown de stap naar de consument, waar het bedrijf ooit begon. Middels de webshop kan men de verse producten rechtstreeks bestellen. Er kwam steeds meer vraag naar een compleet vers assortiment. “Na diverse gesprekken met lokale vers-ondernemers hebben wij snel de stap gezet naar een verrassend lekker gevulde webshop”, vertelt Ronald Blaauboer, bij Knook nu verantwoordelijk voor de webshop en Versplatform.

Sterke lokale spelers

“We hebben ondernemers benaderd van wie we weten dat ze kwaliteit leveren en die vooral ook de motivatie hebben om het goed te doen of niet”, vult Theo Knook aan. “Want je gaat wel een commitment aan. We wilden sterke lokale spelers, met een goede naam. Soms een lastige keuze, want er zijn natuurlijk veel meer bekende en gedreven ondernemers.”

Totaal vers assortiment

Maar uiteindelijk is sinds drie weken het Versplatform compleet met een totaalassortiment van rond de 600 verse producten van zes verschillende partners. “Omdat de naamsbekendheid van deze bedrijven groot is, verkoopt dat zichzelf ook al heel snel”, vervolgt Theo. “Echte bakker Harry de Groot heeft drie winkels in Purmerend en Beuse Kaas staat hier al vele jaren elke dinsdag en vrijdag op de markt en wordt gezien als dé kaasboer van Purmerend. Ook Ronald’s Notenkraam is bekend van de markt. Keurslager Vlees & Zo is een begrip in de omgeving en 24Wines is een jonge enthousiaste ondernemer die bevlogen is van zijn product. Meij Visdelicatessen is onderdeel van Mooijer Volendam, dat exclusieve gerookte vis verkoopt die tot nu alleen in de retail in het buitenland te vinden was. Voor hen is het mooi om het product in de eigen regio te kunnen leveren door de samenwerking met het versplatform.”

Logistiek

Al eerder had Knook AGF producten van lokale boeren en tuinders in de webshop opgenomen. “Voor kleinere producenten of retail is het vooral logistiek lastig om online verkoop in te richten. Zij zitten al met de drukte in de eigen winkel waar het proces van leveren en bezorgen dan nog bij komt. Wanneer je dat samen oppakt, en wij hebben daar in dit pand de faciliteiten voor, kun je wat bereiken. Voor hen is dit een uitkomst.”

Bezorgd of ophalen

Het Versplatform staat inmiddels als een huis en is niet alleen een platform dat zich tijdens de coronacrisis bewijst. “Het online kopen is nu al zo ingeburgerd dat het ook na de corona niet zal veranderen”, meent Ronald. “Bovendien waren er voorheen weinig mogelijkheden om verse producten online te kopen. Dat vraagt toch een ander soort logistiek. In eerste instantie zijn we hier misschien ingestapt voor de positiviteit, het samenwerken met de anderen ondernemers. #alleen samen #samen sterk. Maar door alle ontwikkelingen en de manier waarop consumenten hier gebruik van maken blijkt dat er grote behoefte aan is. Het succes is het totaalpakket. Het wordt thuisbezorgd of je haalt het op wanneer het jou uitkomt. En je weet; vandaag bestellen is de volgende leverdag leveren en absoluut vers. Speciaal voor de kerst hebben wij een drive through georganiseerd. Veilig, snel en coronaproof: haal zelf uw bestelling op, zonder de kerstdrukte in het centrum. Op donderdag 24 december kunt u zelf uw vers boodschappen ophalen in onze drive through.”

Kerstspecialiteiten

Voor de kerstperiode is de webshop extra gevuld met passende producten, de keuze is reuze met allemaal kerstspecialiteiten van alle versondernemers. “We hebben extra koelwagens en chauffeurs klaar staan. Dus twijfel niet en maak gebruik van deze unieke samenwerking. We leveren tot ver rondom Purmerend, van Zaandam tot Hoorn, De Rijp tot Edam en Volendam en Landsmeer aan toe. Op onze website kunnen bezoekers de postcodecheck doen. Leveren wij niet bij u? Niet getreurd: u kunt gewoon bestellen en de dag voor kerst ophalen op onze locatie in De Baanstee”, geeft Ronald aan tot besluit.

Dus kijk even op www.knookagf.nl/home.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding