Marco Daman voor de vestiging van Finish Profiles.
Marco Daman voor de vestiging van Finish Profiles. (Foto: John Verweij)

Finish Profiles opent vanaf nu ook iedere zaterdag haar deuren

Partnerbijdrage

PURMEREND - Finish Profiles uit Purmerend bestaat al meer dan 40 jaar. De producent van dak- en gevelbeplating levert niet alleen in Nederland, maar ook ver over de grens. Toch kent lang niet iedereen in onze regio de leverancier van lichtgewicht staalconstructies en comfortabele tuinkantoren. Daarom verruimt Finish Profiles haar openingstijden voor bedrijven én particulieren met een zaterdagopenstelling. Ook tijdens de open dag op 25 juni is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het bedrijf.

De entree, aangrenzende showroom én fabriekshal van Finish Profiles Group zien er bij binnenkomst indrukwekkend uit. De Purmerendse producent van duurzame staalconstructies staat al veertig jaar landelijk bekend als één van belangrijkste leveranciers van hoogwaardige dak- en gevelbeplating. Marco Daman is als sales manager verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten. Marco: “Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.” Sinds anderhalf jaar is Finish Profiles gevestigd aan de Component in Baanstee-Oost. Naast het leveren van bouwmaterialen ontwerpt, produceert, levert en bouwt Finish Profiles Group bedrijfshallen, zelfbouwloodsen, garageboxen en utiliteitsgebouwen. De divisie Finish Frame maakt stalen frames voor chalets op vakantieparken. Marco: “Deze divisie draait, nu we met z’n allen ons eigen land herontdekken als vakantieland, op volle toeren. Met de lichtgewicht staalconstructies kunnen we ook razendsnel ‘optoppen’: dat betekent dat we een bestaand gebouw kunnen verhogen met meerdere bouwlagen.” 

Uniek in Nederland

Finish Profiles heeft de afgelopen jaren voortdurend geïnnoveerd. “Een van de meest recente innovaties is het Finish Klik Felsdak: een stalen alternatief voor de traditionele zinken felsbanen. Hiermee zijn we uniek in Nederland”, zegt Marco. “De stalen platen kunnen snel en makkelijk worden gemonteerd, hebben een lange levensduur en zijn duurzaam en onderhoudsarm.” De producten van Finish Profiles hebben verschillende toepassingen. Marco: “We leveren maatwerk. De klant bepaalt zelf de lengte, de hoogte, de coating en de kleur van het profiel. En heb je genoeg van steeds terugkerend onderhoud, dan hebben wij een aantrekkelijk en duurzaam alternatief.”

Duurzaam bouwen

Chris van der Vossen, de energieke directeur van Finish Profiles Group, kreeg enkele jaren geleden bekendheid door het bouwen van scholen en huizen in het door een aardbeving getroffen Nepal. In no-time werden daar de lichtgewicht stalen constructies geplaatst. Marco: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk in ons bedrijf. We sponsoren veel lokale acties en evenementen. Toen tijdens de coronacrisis mensen hier in de regio hun baan verloren, konden wij hen werk bieden. Ook duurzaam bouwen is een prioriteit: we zijn de initiatiefnemer van een bouwsysteem in koudgewalst staal, waarvan de uitstoot zeker tien keer minder is dan warmgewalste staalconstructies. Momenteel werken we hard aan een strategie om in 2030 een geheel CO2-neutrale bedrijfsvoering te hebben.” 

Onlangs breidde Finish Profiles haar assortiment uit met stijlvolle tiny tuinkantoren als thuiswerkplek. Marco: “Thuiswerken blijft, dus we zien dat veel mensen op zoek gaan naar een permanente, maar wel stijlvolle oplossing. We leverden al kleine, geïsoleerde kantoorunits die opgebouwd zijn uit een hoogwaardig staalframe, sandwichpanelen, aluminium ramen en deuren. Maar het oog wil ook wat, dus leveren we sinds kort complete trendy tiny offices voor in de tuin om ongestoord in te kunnen werken.” 

Productie in Purmerend

Sinds kort is de showroom ook iedere zaterdag geopend. “We hebben een webshop, maar mensen willen het materiaal ook graag zien en voelen. Voor deskundig advies kun je terecht bij een van onze adviseurs. Je kunt een afspraak maken of gewoon even binnenlopen. Productie vindt hier in Purmerend plaats, dus we kunnen snel leveren. Met een dag of zeven heb je de gewenste materialen in huis. En moet het sneller? Dan gaan we ons uiterste best doen!” 

Tijdens de Open Purmer Dag op zaterdag 25 juni ter gelegenheid van de viering Purmer 400 jaar is Finish Profiles geopend voor iedereen die dat leuk vindt. Je kunt een kijkje nemen in de grote fabriekshal en op het terrein staat een grote verzameling vrachtwagens van Prins Transport.

Werken bij Finish Profiles

Ben je geïnteresseerd om bij Finish Profiles Group te werken neem dan eens een kijkje op onze vacaturebank, voor meer info klik even op de link https://finish-profiles.nl/werken-bij/


“Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.” (Foto: JOHN-VERWEIJ

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De Purmer 400 jaar naar climax: ruim 10 dagen groot feest! Algemeen 23 jun, 15:00
Afbeelding
Jerry Huizinga mag naar huis Algemeen 23 jun, 13:34
Afbeelding
HV Vido gaat starten met rolstoelhandbal Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Gastles over kansen, risico’s en verleidingen van IT-talent groot succes Algemeen 23 jun, 10:11
Afbeelding
Lach en een traan op verrassingsfeestje voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 23 jun, 10:00
Afbeelding
NKT Summerschool: vier dagen theatermaken Algemeen 23 jun, 07:07
Afbeelding
Vrijdagavond 24 juni Summer Night Shopping in binnenstad Algemeen 23 jun, 06:55
Afbeelding
De Zwermers: ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens Algemeen 23 jun, 06:49
Afbeelding
Zaterdag 25 juni inloopmiddag Historisch Purmerend Algemeen 23 jun, 06:48
Afbeelding
Vlam sloeg over tijdens jongerenreis Algemeen 23 jun, 06:47
Afbeelding
Column burgemeester Don Bijl: “Risico van ontsporing is niet denkbeeldig” Algemeen 23 jun, 06:39
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief