Kunst en Cultuurcursus: Van Tolstoj tot Van Gogh

Partnerbijdrage
Starry night van Van Gogh
Starry night van Van Gogh (Foto: aangeleverd)

REGIO - Instituut Dante biedt vanaf 29 september op donderdagmiddag en -avond in het Buurthuis Zuidoostbeemster de breedst opgezette cursus Kunst en Cultuur van Nederland. Van Tolstoj tot Van Gogh is een 12 weken durende fascinerende ontdekkingsreis langs de interessantste Europese cultuuruitingen van de tweede helft van de negentiende eeuw. De cursus is ook online te volgen.

Nederlands meest complete kunst- & cultuurcursus in Zuidoostbeemster/Purmerend

Meer dan enkel kunstgeschiedenis biedt de cursus ook o.a. muziek, filosofie, geschiedenis, architectuur, literatuur en mode. Naast de ruzie tussen Gauguin en Van Gogh (en natuurlijk hun werk) komt de bouw van de Eiffeltoren en het Vrijheidsbeeld voorbij. 

Rusland wordt behandeld met o.a. de schilder Ilja Repin, de componist Tsjaikovski, de schrijver Tolstoj en de dansmeester Petipa. Bestaat er een unieke Russische cultuur? Ook minder fraaie zaken komen voorbij zoals het antisemitisme van Richard Wagner, de “Race om Koloniën” en het tentoonstellen van “primitieve” mensen. Overeenkomsten en (regionale) verschillen in de diverse culturele uitingen komen samen. 

De cursus wordt gegeven door drs. Harry Velema, een gedreven en zeer veelzijdig docent met een lange ervaring. 

De cursus start donderdag 29 september om 13.30 uur ’s middags en 19.30 uur ’s avonds in Buurhuis Zuidoostbeemster. Voor informatie, opgave en/of een folder: 06- 53649695 of surf naar www.instituutdante.nl