Waterland Fysiotherapie verhuisd naar De Koog

Partnerbijdrage
Goed uitgeruste trainingszaal.
Goed uitgeruste trainingszaal. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zestien jaar huisde Waterland Fysiotherapie in een sportschool in de Weidevenne. In augustus vorig jaar, nadat de sportschool sloot, verhuisde de praktijk naar een grote locatie aan de rand van bedrijventerrein De Koog, met een mooi uitzicht over de sportvelden aldaar. Naast de uitbreiding met een extra behandelkamer bracht de verhuizing ook ruimte met zich mee om een trainingsruimte in te richten. “De wisselwerking tussen een fysiotherapiepraktijk en een fitnessruimte is top. Iedereen is welkom om hier te komen sporten. Voor onze eigen cliënten betekent het dat je direct alle oefeningen in de praktijk kunt brengen en wij revalidaties optimaal kunnen begeleiden”, vertelt eigenaar Rob de Vries. Niet voor niets zijn bijna alle cliënten uit Weidevenne meeverhuisd naar deze locatie aan de andere kant van de stad.

Het team van Waterland Fysiotherapie bestaat naast Rob uit Joyce Groot, Sanne Verlaan en Martin Keijzer. Zij hebben expertise in huis op het gebied van hoofdpijn, nekpijn, lage rugklachten en orthopedische revalidaties. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van manuele therapie en Dry Needling, een techniek die spierspanning en gepaard gaande pijn vermindert.

Tekst loopt door onder afbeelding

Het team van Waterland Fysiotherapie: Sanne Verlaan, Martin Keijjzer, Joyce Groot en Rob de Vries. (Foto: Fred van Zegveld)

Hoofd-, nek- en rugpijn

Rob: “Hoofdpijn komt zeer vaak voor en huisartsen kunnen hier vaak weinig anders mee dan medicatie voorschrijven. Daarom wordt er steeds vaker naar ons verwezen. We werken daarbij onder meer samen met de hoofdpijnpoli van het BovenIJ ziekenhuis. Hoofdpijnklachten kunnen goed worden behandeld. Daarnaast krijgen mensen met nek- en rugpijn een behandeling op maat en we helpen hen om de klachten in de toekomst te voorkomen.”

Deskundige begeleiding bij revalidatie

Waterland Fysiotherapie onderscheidt zich in revalidatie. “Wanneer je moet herstellen na een operatie, zoals een nieuwe knie of heup of een voorste kruisbandreconstructie, kun je bij ons terecht voor deskundige begeleiding”, zegt Rob. “Ook hierbij is de aanwezigheid van onze eigen sportzaal met professionele fitnessapparatuur ideaal. Bovendien werken we samen met de omliggende ziekenhuizen en hebben we korte lijnen met de orthopeden, als dat nodig is.”

Samenwerking sportclubs

De therapeuten van Waterland Fysiotherapie hebben zelf een sportachtergrond en voelen zich als een vis in het water op de nieuwe locatie tussen de sportvelden en -clubs, zoals de atletiek-, hockey- en rugbyvereniging. “Sporters weten onze praktijk te vinden. Zij zijn enthousiast over de sportapparatuur die we in huis hebben. Ook mensen met minder affiniteit met sport voelen zich welkom in onze praktijk. De omliggende sportclubs bieden ook een kans tot samenwerking. En denk aan bijvoorbeeld een blessurespreekuur of revalidatie op het sportveld. In die zin zitten we nog maar aan het begin van het ontwikkelen van deze locatie.”

Laagdrempelig

Waterland Fysiotherapie biedt laagdrempelig sporten, tijdens de openingstijden van de praktijk. “Wij zorgen dat iedereen die hier komt trainen een persoonlijk schema krijgt waarmee men zelf aan de gang kan”, geeft Rob aan. “Daarnaast zijn we een erkend stageleerbedrijf, dus we hebben ook een student aanwezig voor begeleiding. Onze leden ervaren de sfeer als fijn en zelfs gezellig. Er zijn veel ouderen die het prettig vinden met leeftijdgenoten te trainen. Sommigen komen samen met een groepje. En voor de cliënten met wie wij zelf in de zaal staan, is het aangenaam dat er altijd wat mensen zijn die ook trainen. Bovendien kunnen zij, wanneer ze zijn uitbehandeld, hier de training voortzetten.”

Geen wachtlijst

Wie terecht wil bij de praktijk hoeft niet lang te wachten. “Wij proberen iemand binnen 24 uur in te plannen, en dat kan ook ‘s avonds”, aldus Rob.

Openingstijden

Waterland Fysiotherapie is geopend van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagochtend. Tevens op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.


Waterland Fysiotherapie
Flevostraat 56, Purmerend
Tel. 0299-413171

info@waterlandfysiotherapie.nl

www.waterlandfysiotherapie.nl