Vrijwilliger bij De Zorgcirkel: voor een ander én voor jezelf

Partnerbijdrage
Een van de mooie taken is op pad met de duo-fiets.
Een van de mooie taken is op pad met de duo-fiets. (Foto: Fotografie José de Jong)

REGIO - Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Bij De Zorgcirkel waarderen ze hun vrijwilligers enorm en vinden ze het belangrijk dat de vrijwilliger ook plezier heeft.

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij De Zorgcirkel, waar ze zich inzetten om de kwaliteit van zorg te verrijken. Met een hart vol toewijding bieden vrijwilligers hun tijd en vaardigheden aan, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op het zorgteam. 

“Onze vrijwilligers hebben een positieve invloed op het leven van ouderen. Omdat zij er geen financiële beloning voor krijgen, moeten zij er zelf persoonlijke voldoening uithalen. Daarom vraag ik altijd eerst: wat vind jíj leuk om te doen?” vertelt Verula van der Molen, vrijwilligerscoördinator bij De Zorgcirkel. 

En er is van alles te doen als vrijwilliger bij De Zorgcirkel: voorlezen, wandelen, spelletjes spelen, tuinieren, hobby’s delen, met de duo-fiets op pad, helpen opruimen of gewoon lekker kletsen. Er is altijd wel wat. Ook als je weinig tijd hebt of niet elke week kunt. “Dan zoeken we gewoon iets wat toch bij je past of delen we een rol, zodat je bijvoorbeeld om de week kunt komen.”

Verula werkt met hele diverse vrijwilligers. Van scholieren tot gepensioneerden. “Sommigen willen kijken of de zorg wat voor hen is of maken juist een carrièreswitch! Het vrijwilligerswerk biedt je de kans om iets te doen wat je een goed gevoel geeft, wat je leuk vindt en wat je kan inspireren.”

Interesse? Ga naar www.zorgcirkel.nl/vrijwilligers en meld je aan of loop een keer vrijblijvend mee.