Karen Heerschop waarnemend burgemeester Castricum

Politiek
Karen Heerschop met Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland.
Karen Heerschop met Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Karen Heerschop, voor de fusie met Purmerend waarnemend burgemeester van Beemster, gaat op 1 juni aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Castricum. De huidige burgemeester Toon Mans stopt per 1 juni en wordt bestuursvoorzitter van stichting Twijs, een onderwijsinstelling in de regio Haarlem.

Karen Heerschop (1960) is momenteel zelfstandig ondernemer en vervult in die hoedanigheid diverse functies als voorzitter van twee participatieplatforms voor Staatsbosbeheer, begeleider reflectiegesprekken en ceremoniespreker. Zij was in 2022 informateur en formateur voor de coalitievorming in de gemeente Heemskerk.

Daarvoor was zij waarnemend burgemeester van de gemeente Beemster (tussen 2020-2022) en interim directeur en rentmeester van het Goois Natuurreservaat (2017-2019). Eerder is zij 6 jaar waarnemend burgemeester van Zeevang geweest en 1 jaar waarnemend burgemeester van Wijdemeren. In 1994 begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Hilversum, waar zij later (2001 – 2006) ook nog wethouder is geweest.

Als waarnemend burgemeester van Beemster heeft Karen Heerschop samen met haar toenmalige collega Don Bijl (destijds burgemeester van Purmerend) de weg geplaveid voor de fusie tussen Purmerend en Beemster.    

Heerschop wordt waarnemend burgemeester van Castricum totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. De verwachting is dat eind maart 2024 een nieuwe burgemeester voor Castricum benoemd kan worden.