Nieuwe portefeuilleverdeling college na komst wethouder Chris Boer

Politiek
Chris Boer neemt grotendeels de portefeuille over van Harry Rotgans. .
Chris Boer neemt grotendeels de portefeuille over van Harry Rotgans. . (Foto: Anouk Fotografie)

PURMEREND - De nieuwe wethouder Chris Boer nam vandaag namens Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster zitting in de eerste vergadering van burgemeester en wethouders. Chris Boer neemt grotendeels de portefeuille over van de eerder gestopte Harry Rotgans met onder andere financiën en gezondheidzorg. Verder is een aantal andere beleidsterreinen gewisseld binnen het college.

Boer is bestuurlijk verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, Werkom, aandeelhouderschap Stadsverwarming en HVC, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, gezondheidszorg, ouderenzorg, welzijn, Informatiebeveiliging, privacy en ICT. Daarnaast is hij de wijkwethouder van de wijk Overwhere. 

Wethouder Boer: ‘Het is een voorrecht om mij vanuit deze nieuwe rol in te zetten voor de gemeente waar ik zelf ben opgegroeid en mij thuis voel. De eerste klus gaat al heel snel beginnen, namelijk de voorjaarsnota. Ik zie uit naar de samenwerking met de andere collegeleden en de gemeenteraad. Ook kijk ik uit naar de samenwerking binnen de gemeentelijke organisatie en de diverse organisaties, stichtingen en betrokken inwoners die de gemeente Purmerend mooier en sterker maken.’

Wisseling portefeuilles

Met de komst van wethouder Boer heeft het college naar de werkverdeling gekeken en hierin een aantal wisselingen doorgevoerd. Wethouder Saaf heeft Communicatie en Personeel en Organisatie in haar portefeuille gekregen. De portefeuille Vluchtelingen en Migratie is naar wethouder Hegger overgegaan. Het wijkwethouderschap Gors is naar wethouder Lageveen gegaan en het wijkwethouderschap Centrum naar wethouder Verkroost. De nieuwe verdeling per bestuurder is te vinden op de website van de gemeente Purmerend.