Purmerendse Ching Yi Tang Nederlands kampioen taekwondo

Sport
Ching Yi met haar prijzen (beker voor de individuele categorie en medaille voor de teams categorie).
Ching Yi met haar prijzen (beker voor de individuele categorie en medaille voor de teams categorie). (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/DEN HAAG - De Purmerendse Ching Yi Tang (14) is Nederlands kampioen geworden in haar klasse tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Taekwondo afgelopen weekend in Den Haag. Aan het NK mogen alleen de hoogst gegradueerden deelnemen; zwarte band houders. Het Purmerendse talent Ching Yi is onlangs geselecteerd voor het Nederlands team, na bij diverse toernooien door scouts te zijn gespot. Tijdens dit NK had zij de gelegenheid de verwachtingen waar te maken, en dat deed zij overtuigend!

Zaterdag was er het onderdeel sparring (tweegevecht) en zondag het onderdeel stijl. Stijl is een typische jurysport waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond.

Naast haar individuele prestatie, maakte Ching Yi ook deel uit van een team met twee andere meiden van andere scholen. Een team bestaat dus uit drie personen. Bij het uitvoeren van de loopvormen telt synchroon lopen als extra factor mee. Met dit team werd Ching Yi ook eerste, oftewel tweemaal goud voor Ching Yi Tang!

De sportcarrière van Ching Yi is net begonnen, maar de bondscoach ziet een succesvolle toekomst voor haar. De laatste week van november zal Ching Yi samen met andere selectieleden en met hoofdtrainer Edwin van Beek van Taekwondo Center Purmerend (TCP) naar Kopenhagen afreizen voor een internationaal taekwondo seminar voor nationale teams.

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 0299-647735. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl


Ching Yi (links) in actie tijdens de team uitvoering. (Foto: aangeleverd)