Landelijk succes voor turnsters Turncentrum Waterland uit Purmerend

Sport
V.l.n.r. Zoë Schulmeister, Lindsey Ettema en Julia de Boer
V.l.n.r. Zoë Schulmeister, Lindsey Ettema en Julia de Boer (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/WINTERSWIJK - Tijdens de landelijke turnwedstrijden in Winterswijk hebben de turnsters van Turncentrum Waterland goed gepresteerd. Er was brons voor het team in het A-supplement en individueel brons voor juniore 2e divisie Lindsey Ettema. Het supplement C-team eindigde maar net naast het podium met een vierde plaats. In het District Mid-West wist het D-supplement team het zilver te veroveren.

Op zaterdag was de eerste landelijke teamkwalificatie, het C-team bestond uit de 5 turnsters Nienke Wit, Isa Droomers, Zoë Schulmeister, Julia de Boer en Lindsey Ettema. De turnsters openden goed op het onderdeel sprong met onder andere geslaagde tsukehara’s van Nienke en Lindsey. Bij het onderdeel brug werden nog wat teveel fouten gemaakt, maar bij balk zetten Lindsey en Nienke prima oefeningen neer. Na het afsluitende onderdeel vloer kwamen de dames helaas net te kort voor een podiumplaats, maar die mogelijkheden zijn er zeker voor de volgende kwalificatie op 14 januari in Weert. In de laatste wedstrijd gingen de turnsters in het A-supplement van start met Megan Jacobs, Luna de Bruijn, Meike Gerritsen, Verena Sens en Esmée de Nooijer. Laatstgenoemde turnster is lid van Turnz Amsterdam en dit seizoen toegevoegd aan het team. Er werd sterk geopend op het onderdeel sprong door Megan met 11.933, Luna met 12.20 en 11.60 voor Meike. Bij het onderdeel brug liet Luna opnieuw een ruime nette oefening zien. De hoogste score van het team was hier voor Verena met 11.60 na een geslaagde oefening. De hoogste score op balk was ook voor Verena met 12.10 ondanks een val! Megan zat hier maar net iets onder met een keurige 11.80, Esmée liet een oefening zien met eveneens hoge moeilijkheidsgraad, maar moet nog verder werken aan stabiliteit. Bij het afsluitende onderdeel vloer mooie oefeningen van zowel Megan (12.20), Verena (12.70) als Luna (10.95). Dit bracht hen op een verrassende, maar zeer verdiende 3e plaats achter de altijd sterke teams van Dynamo Roosendaal en de Hazenkamp Nijmegen.

Op zondag werden er individuele wedstrijden geturnd. In de eerste ronde kwamen Lindsey Ettema, Julia de Boer en Zoë Schulmeister in actie. Zij openden alle drie stabiel bij het onderdeel sprong. Bij het onderdeel brug turnden ze heel netjes en ruim, maar het vluchtonderdeel van de lage naar de hoge ligger zorgde bij alle drie nog voor wat aftrek. Lindsey zette vervolgens een topoefening op balk neer waar ze met 12.25 de hoogste score van alle deelnemers behaalde. Bij het afsluitende onderdeel vloer ook geslaagde oefeningen: Lindsey scoorde 11.95, Zoë 11.25 en Julia 11.00. Lindsey veroverde met haar totaal van 44.567 in de vierkamp het brons. Zoë werd 8e en Julia 13e. Renske Slijkerman, Yolin Kramer en Mexx de Vries stonden er na drie onderdelen uitstekend voor bij de senioren 2e divisie met o.a. de hoogste balkscore voor Yolin met 12.45, maar helaas verliep het laatste toestel brug minder succesvol waardoor zij allen net buiten de top tien eindigden.

Ditzelfde weekend waren er ook Districtskwalificaties teams in Amsterdam. Het D-supplement team wist daar het zilver te behalen! Dit resultaat kwam vooral tot stand door de onderdelen sprong en vloer winnend af te sluiten. Het tweede D-team eindigde op de vijfde plaats.


Het A-team: v.l.n.r. Meike Gerritsen, Esmée de Nooijer, Verena Sens, Luna de Bruijn, en Megan Jacobs (Foto: aangeleverd)