TCP weekend met Nederlandse taekwondo-top

Sport
V.l.n.r. Joël van der Weide, Dewi van der Weide en Teun van Otterdijk tijdens een demonstratie.
V.l.n.r. Joël van der Weide, Dewi van der Weide en Teun van Otterdijk tijdens een demonstratie. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het weekend van 26 en 27 november stond voor Taekwondo Center Purmerend (TCP) aan de Mercuriusweg in het teken van de Nederlandse top.

Nederlandse top verzorgt stage

Op zaterdag waren drie selectieleden van het Nederlands volwassenen team in Purmerend aanwezig voor het geven van een seminar. De persoon van het drietal, die tot op heden de meeste sporen heeft verdiend, is Joël van der Weide; vijfvoudig Europees kampioen en nummer 3 op de wereldranglijst. Zijn zus Dewi van der Weide en teamgenoot Teun van Otterdijk hebben eveneens diverse nationale en internationale titels op hun naam staan. Topsporters staan in hoog aanzien en zijn door hun beheersing van de sport al een inspiratie en motivatie voor de 40 deelnemers aan de stage. Neem daarbij dat de drie ook de nodige didactische vaardigheden in huis hebben, waardoor iedere deelnemer en deelneemster aan de stage met extra verkregen kennis de trainingen afsloot.

Op zondag werd in Nijmegen het Yoo Sin toernooi georganiseerd, een groot internationaal open stijltoernooi. Stijl is een typische jurysport, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond. 

Drie keer eremetaal voor Ching Yi

De Purmerendse Ching Yi Tang (14), die vorige week Nederlands kampioene werd, moest nu haar meerdere erkennen in Robin Leewis. Beiden maken deel uit van de Nederlandse selectie en de verschillen zijn klein. Echter, door een balansverstoring van Ching Yi in haar uitvoering, moest zij genoegen nemen met zilver. Bij de onderdelen paren (twee personen: jongen en meisje) en teams (drie meiden) speelt synchroon lopen ook een rol. Het paar met Ching Yi behaalde zilver en het team met Ching Yi behaalde goud.

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 0299-647735. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl


Ching Yi met drie medailles
 (Foto: aangeleverd)