Taekwondo Center Purmerend sluit 2022 succesvol af met grootmeester

Sport
Ching Yi met haar twee zilveren medailles, naast grootmeester Dang Dinh Ky Tu.
Ching Yi met haar twee zilveren medailles, naast grootmeester Dang Dinh Ky Tu. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zaterdag 3 december betekende voor Taekwondo Center Purmerend (TCP) een waardige afsluiting van het jaar. Op uitnodiging van de in Denemarken woonachtige taekwondo grootmeester Dang Dinh Ky Tu waren nationale teams uit onder andere Frankrijk, België, Zweden, Noorwegen, Kroatië, Nederland en uiteraard Denemarken uitgenodigd voor een stijl-seminar.

Stijl is een typische jurysport, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond.

Het seminar in Kopenhagen stond onder leiding van grootmeester Dang, meervoudig prijswinnaar bij wereldkampioenschappen en binnen de taekwondo gemeenschap gezien als één van de beste grootmeesters ter wereld.

De afvaardiging vanuit het Nederlands team bestond onder andere uit de Purmerendse Ching Yi Tang (14), die bij TCP traint. Een week lang werd elke dag 7 uur getraind, te beginnen met stretching, gevolgd door techniekbeheersing en afgesloten met wedstrijdvorm.

Ching Yi presteert wederom

De zeer intensieve stage wierp haar vruchten af bij het internationale toernooi op 3 december, waarmee de week werd afgesloten. Wederom presteerde Ching Yi hier weer, door tweemaal zilver in de wacht te slepen; in de individuele categorie en in de paren (synchroon) categorie.

Eveneens op zaterdag 3 december werden in Nieuwegein de landelijke danexamens gehouden. Het behalen van de zwarte band (de eerste dan) binnen de Oosterse gevechtssporten is natuurlijk al een mijlpaal, maar door het behalen van hogere dangraden verkrijg je steeds meer senioriteit in de sport.

Tweede dan voor Kaouthar Jdaini

De Purmerendse Kaouthar Jdaini (15) deed succesvol examen voor de tweede dan taekwondo. Kaouthar is een begaafde taekwondoka. Met name haar inzet als assistent-trainster bij TCP wordt enorm gewaardeerd. Op haar jonge leeftijd toont zij al aan over leiderschapskwaliteiten te beschikken.

Meer informatie over TCP:  www.tcp-purmerend.nl


Kaouthar Jdaini toont haar diploma voor de tweede dan. (Foto: aangeleverd)