Purmerendse Kung fu vechters winnen zes medailles in België

Sport
Het succesvolle trio met begeleider Dan Radulescu.
Het succesvolle trio met begeleider Dan Radulescu. (Foto: aangeleverd)

KEERBERGEN/PURMEREND - Morgan Frerejean, Joris Zwaal en Alicia van der Kuijl reisden samen met hun begeleider Dan Mihai Radulescu afgelopen zaterdag richting België om in Keerbergen deel te nemen aan het Open Flemish Wushu Championship. Het gezelschap keerde behangen met medailles terug. De buit was 1 bronzen, 2 zilveren en 3 gouden medailles.

Het drietal bereidde zich al enkele weken hard voor op het evenement en dit niet zonder resultaat. Ze keerden namelijk terug met heel wat titels op zak. Alicia wist met haar handvorm een 2e plek en met haar stokvorm een 1e plek te bemachtigen. Ook wist Morgan met haar vuistvorm een 3e en met haar korte wapen een 2e plaats te winnen. Joris, de jongste van de drie, deed mee met twee vuistvormen en wist daarmee wel twee gouden medailles mee naar huis te nemen.

Behalve de atleten ging er deze keer ook een jurylid van Danla mee. Fred van der Poel jureerde de traditionele mat en wist kritisch maar rechtvaardig de internationale atleten te beoordelen. Dezelfde avond keerde het team terug naar Nederland waarna zij konden genieten van hun mooie prestatie.