Zowel jeugd als senioren van sv Kodokan judo kampioen

Sport
Top seizoen voor de senioren van Kodokan.
Top seizoen voor de senioren van Kodokan. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Afgelopen zondag zijn het jeugdteam en het seniorenteam van sv Kodokan uit Purmerend kampioen geworden in de West Friesche Judo Competitie.

Het jeugdteam uitkomende in de tweede klasse promoveert hierdoor naar de eerste klasse. Op de slotdag ging de eindstrijd om de eerste plaats tussen Kodokan en Ben Rietdijk judo. Hoewel de teams elkaar niet meer tegenkwamen op de slotdag, waren de tegenstanders van dien aard dat er nog flink geknokt diende te worden. Kodokan won alle drie de ontmoetingen tegen Hajime, Bos en Salomons overtuigende, waar Ben Rietdijk judo in de laatste ontmoeting punten liet liggen tegen Salomons. Kodokan liet het daar echter niet op aankomen en hield het heft in eigen hand. 

De senioren van Kodokan waren voor de laatste ronde al kampioen. Het team, een mic van jeugdige judoka’s en senioren, wist met een door blessures gehavend team toch nog twee van de drie ontmoetingen te winnen en promoveert daarmee naar de hoofdklasse. Kodokan sluit daarmee een succesvol seizoen af en gaat hard aan de slag om ook in het nieuwe seizoen op een hoger niveau goed voor de dag te komen.

Blije junioren.