Turngoud voor Jordi Lagas, brons voor Esmee de Koster

Sport
Jordi Lagas staat op de hoogste trede in Nijmegen.
Jordi Lagas staat op de hoogste trede in Nijmegen. (Foto: aangeleverd)

Dit weekend werd er door de dames (in Rotterdam) en heren (in Nijmegen) van Turncentrum Waterland volop gestreden. Voor de turnsters betrof dit de halve finales en bij de heren ging het om de 2e plaatsingswedstrijd. Esmee de Koster won het brons bij de Jeugd 2e divisie en bij de heren was Jordi Lagas succesvol bij de Jeugd 1e divisie, hij won goud. 

Bij de dames werd er op zaterdag gestreden om individuele plaatsing voor het Bondskampioenschap. Bij de jeugd had Turncentrum waterland 2 vertegenwoordigsters. Esmee Koster turnde een foutloze wedstrijd en wist beslag te leggen op de bronzen medaille en plaatste zich daarmee voor het NK. Daarnaast wist zij zich ook de plaatsen voor de toestelfinale brug. Tessa Slijngaard eindigde vlak achter haar op de 4e plaats, zij plaatste zich eveneens voor de meerkamp en de toestelfinales sprong en balk. Een kanppe prestatie van de dames aangezien alleen de beste per toestel doorstroomde naar de toestelfinales.

Bij de junioren 3e divisie eindigde Esmee Ettema op een keurige 5e plaats, maar zelfs dat was niet voldoende voor doorstroming naar de meerkamp. Wel plaatste ze zich voor de toestelfinale vloer, met een prachtige oefening die met 12.50 punten beloond werd. Haar tweelingzus Lindsey Ettema turnde naar een 8e plaats bij de junioren 2e divisie, teamgenote Julia de Boer werd kanp 7e. Echter doordat de resultaten van de voorrondes meetelden, stroomde niet Julia , maar Lindsey door naar het NK meerkamp. De 3 senioren renske Slijkerman, Yolin Kramer en Mexx de Vries slaagden er helaas niet in zich te plaatsen voor het NK, zij turnden op zich een goede wedstrijd, maar hadden elk 1 minder toestel... Op zondag turnde het supplement C-team van Turncentrum Waterland naar een keurige 5e plaats, dit bleek echter net niet goed genoeg voor rechtstreekse doorstroming naar het NK, zij plaatsten zich als reserve. 

Plaatsing voor halve finales

Bij de heren werd gestreden om plaatsing voor de halve finales. Jordi Lagas turnde bij de Jeudg 1e divisie naar het goud door o.a. de hoogste score op het onderdeel brug. Maar ook op voltige en ringen liet hij topoefeningen zien! Ook Finn de Jong deed goede zaken in de categorie 2e divisie junior 2. Hij behaalde een uitstekende 2e plaats en was ook nog eens de beste op de onderdelen vloer en voltige. In dezelfde categoroie turnde Hidde de Haan maar net buiten de medailles met een 4e plek. Hij liet deze wedstrijd een nieuwe rekoefening zien en wist daar direct de hoogste score mee te behalen.

Rick Stikkelorum werd bij de junioren 1 in de 1e divisie knap 5e, hij had wat pech bij het onderdeel voltige, anders had er nog een hogere klassering in gezeten voor hem. Ilias Elmezayn kampt met een knieblessure maar met aangepaste oefeningen turnde hij toch een meerkamp. Hij eindigde op een negende plaats en stelde daarmee evenals Rick en de andere heren plaatsing voor de halve finales veilig! Het pupillen B team bestaande uit Finn Struving, Milo Balder, Thomas van Roosmalen en Mark Riepen waren vanuit het District doorgestroomd naar de landelijke wedstrijden en turnden naar een 5e plaats. 

Komend weekend zijn er voor de heren halve finales in Rotterdam, voor de dames staan er 1 en 2 april weer wedstrijden op het programma.

Van links naar rechts: Tessa Slijngaard, Esmée Ettema en Esmee Koster.