Rolstoelhandbalevent bewijst aantrekkingskracht van de sport

Sport
Na afloop ging het Nederlands team en het gemengde team van Vido samen op de foto.
Na afloop ging het Nederlands team en het gemengde team van Vido samen op de foto. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het Rolstoelhandbal Event op zondag 26 maart in sporthal De Beuk in Purmerend is in totaal door zo’n 150 belangstellenden bezocht. Aan de clinic rolstoelhandbal deden behalve wethouder Sport Mario Hegger en oud-paralympisch rolstoeltennisser Ronald Vink vijftien personen mee.

De clinic leverde serieuze belangstelling van enkele deelnemers op voor een nadere kennismaking met het rolstoelhandbal. De openbare training van het Nederlands gemengd rolstoelhandbalteam is door enkele tientallen belangstellenden gevolgd.

De wedstrijd kreeg een verrassende wending door het Nederlands gemengd rolstoelhandbalteam te mengen met het team dames 1 van Vido, zo speelden teamleden opeens tegen elkaar! Het was een spannend ‘potje’ waar spelers en toeschouwers van genoten. Er waren tijdens het Event vertegenwoordigers van de Sportraad en van Totaal Toegankelijk Purmerend. De wethouder benadrukte het belang van bewegen voor iedereen en het aanbod van onder meer rolstoelsporten.

De organisatie onder leiding van Martijn Boomstra, handbalvereniging Vido en het Nederlands gemengd rolstoelhandbalteam kijken terug op een geslaagde dag voor handbal en voor rolstoelsport. Zeker is dat het rolstoelhandbal in Purmerend en omgeving weer een stap dichterbij is gekomen. 

Sportwethouder Mario Hegger legt tijdens de rolstoelhandbalclinic aan voor een doelpoging.
Bondstrainer Menno de Klerk instrueert zijn selectie in sporthal De Beuk.