Geslaagd jubileumweekend voor Taekwondo Center Purmerend

Sport
Een mooi gezelschap van (oud)leden verzamelde zich voor de groepsfoto.
Een mooi gezelschap van (oud)leden verzamelde zich voor de groepsfoto. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Taekwondo Center Purmerend (TCP) vierde afgelopen weekend het 50-jarig jubileum. Een groot feest met verschillende activiteiten waar veel leden en oud-leden op af kwamen. Het bezoek van wethouder Mario Hegger bracht nog een leuke verrassing; namens de gemeente mocht hij een cheque aanbieden van 250 euro, ter ere van het jubileum. 

Op zaterdag werd eerst met zoveel mogelijk oud-leden en leden een groepsfoto gemaakt. Terwijl kinderen vervolgens in de zaal zich vermaakten met sport en spel, was het in de kantine een weerzien van oude bekenden. De Nederlandse taekwondo gemeenschap was vertegenwoordigd door afvaardigingen van scholen uit heel Nederland, alsmede door het bondsbestuur. Ook andere sportclubs uit Purmerend kwamen TCP feliciteren, zoals tafeltennisvereniging Het Nootwheer, WZ&PC en Wellness Profi Center. Vanuit de gemeente Purmerend waren de wethouder, de Sportraad en Spurd aanwezig.

Toespraken

Tijdens de receptie werd achtereenvolgens door de voorzitter van TCP Frank van Teeffelen, wethouder van Sportzaken Mario Hegger, de voorzitter van de Taekwondo Bond Nederland Fred Buitenhuis en TCP-hoofdtrainer Edwin van Beek gesproken. Laatstgenoemde betrok de oprichter Bert Besselsen erbij, alsmede Gerrit de Waal, André de Wit en Rob Onel, het drietal dat vele jaren de vaste trainersgroep van TCP vormde. Edwin onthulde een speciale plaque om Bert Besselsen te eren. Uit Berts persoonlijke archief kwamen posters uit de jaren ’70, uit de tijd dat in Purmerend de Nederlandse Kampioenschappen plaatsvonden, die zijn ingelijst en nu een mooie plek in de kantine krijgen. 

Jubileumboekje

Alle aanwezigen ontvingen een jubileumboekje, waarin de geschiedenis van de vereniging is opgetekend. Tevens daarin aandacht voor de voorgeschiedenis in de persoon van Jan Bruins, die in de jaren ’60 van vorige eeuw de pionier van vechtsporten in Purmerend en omgeving was. Het jubileum werd op zondag afgesloten met een taekwondo demonstratie, en vier trainingen op zondag voor alle leden en oud-leden door prominente grootmeesters en kampioenen.

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 06-31207530. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl