Rugbyclub Waterland neemt Rabo Clubsupport Cheque in ontvangst

Sport
Rugbyclub Waterland verheugd met cheque. Uiterst rechts Bart van Diemen en Thierry van der Weide
Rugbyclub Waterland verheugd met cheque. Uiterst rechts Bart van Diemen en Thierry van der Weide (Foto: Rosa Blok)

PURMEREND - Met regen en wind zitten rugbyers natuurlijk niet. Want rugby is niet voor slappe types. Dus speelden de dames en heren van Rugbyclub Waterland op 5 november, ‘Super Sunday’, gewoon hun wedstrijden op het veld in Purmerend. Waarbij de mooie cheque van de Rabobank toch even een zonnetje deed schijnen.

De dames wonnen grandioos met 67-0, terwijl de heren de strijd met 28-14 eindigden. Zo was ‘Super Sunday’ – de dag waarop zowel de dames als de heren thuis hun wedstrijd spelen – een zeer succesvolle dag. En natuurlijk deed de jeugd volop mee.

Bianka Laan, penningmeester van Rugbyclub Waterland legt uit: “Rugby is een respectvolle sport en dus feliciteren de spelers elkaar na afloop en benoemen ze bij elkaar wie de beste speler is, met een feestelijk drankje. Ook al lijkt de sport fel en agressief, dat is het juist niet. De regels zijn streng, juist om de spelers te beschermen tegen heftige blessures. Maar als speler moet je wel tegen een stootje kunnen, of eigenlijk beter tegen twee stootjes, haha.”

Deze Super Sunday was ook een mooie gelegenheid voor Rabobank Waterland om de Rugbyclub te verrassen met een mooie cheque. Elk jaar reikt de Rabobank cheques uit aan verenigingen en stichtingen en investeert op die manier de winst terug in de maatschappij, in plaats van uit te keren aan anonieme aandeelhouders. Hoe meer mensen op een club stemmen, hoe hoger het bedrag.

Namens de Rabobank reikte Thierry van der Weide de cheque uit aan Bart van Diepen, voorzitter van Rugbyclub Waterland. Bart: “Dank aan de Rabobank voor deze mooie bijdrage aan onze club. We zijn ook heel blij met de ondersteuning die we als bestuur van de bank ontvangen, bijvoorbeeld om onze organisatie verder te helpen verbeteren.”

Lijkt rugby jou ook interessant? Of wil je een keer proberen of deze mooie sport iets voor je is? Je kunt altijd een keer langs om kennis te maken met de club en de sport. Reken op een hartelijke ontvangst.