Rhönrad dames GymNet in Europees verband

Sport
De succesvolle formatie van Gymnet. Op de voorste rij Jelinka Koolstra, Sara Bonhof, Floor de Jong, Marjet Waldrum en Anouk de Groot. Achterste rij hoofdtrainer Jeroen de Bruin, Lot Jonk Oortman Gerlings, Miranda de Blok, Chiara Toff  en trainer Maarten Stekelenburg.
De succesvolle formatie van Gymnet. Op de voorste rij Jelinka Koolstra, Sara Bonhof, Floor de Jong, Marjet Waldrum en Anouk de Groot. Achterste rij hoofdtrainer Jeroen de Bruin, Lot Jonk Oortman Gerlings, Miranda de Blok, Chiara Toff en trainer Maarten Stekelenburg. (Foto: aangeleverd)

EUPEN/PURMEREND - Afgelopen weekend werd er in de Belgische plaats Eupen een grote rhönradwedstrijd gehouden: de Belgium Open 2024. Rhönradturnen is een tak van turnen waarbij er op een groot ronddraaiend wiel allerlei verschillende oefeningen worden gedaan.

Bij deze wedstrijd waren 200 turnsters uit heel veel verschillende landen aanwezig. Nederland was goed vertegenwoordigd met twee teams. Eén van de teams was GymNet uit Purmerend, dat deelnam met acht turnsters, dit keer een zeer grote delegatie.

Er werd twee dagen van ‘s morgens tot ‘s avonds geturnd op hoog niveau, waarbij GymNet meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept: Marjet Waldram is vierde geworden op het onderdeel allround. Miranda de Blok, Charissa Schuller en Marjet Waldram hebben als team daarnaast een tweede plaats veroverd. Debutant Anoek Groot en Sara Bonhof haalden beiden een zesde plek op het onderdeel spiralen, Anoek haalde daarnaast ook nog een zesde plek op het onderdeel rechtuit én een zevende plek met sprong. Jelinka Koolstra behaalde een vierde plek met haar spiraal-oefening. Hele mooie resultaten voor een relatief jonge delegatie van Purmerend. Het volgende hoogtepunt gaat zijn voor zes van deze dames het NK Rhonrad turnen, wat op 5 april plaatst gaat vinden in Naaldwijk. Waaruit vervolgens een ticket gewonnen kan worden om naar het WK in Almere te gaan.