Sven Ratzke brengt internationale theaterhit Marlene naar Purmerend

Uitgaan
Sven Ratzke speelt de hoofdrol in Marlene.
Sven Ratzke speelt de hoofdrol in Marlene. (Foto: Alex Bruessing)

PURMEREND - De wervelende theaterhit met in de hoofdrol internationale ster Sven Ratzke staat op 7 maart in de Purmaryn in Purmerend. Het muziektheaterstuk gaat over legende Marlene Dietrich, de filmgodin en chansonnière vol mysterie en glamour. Marlene werd in Duitsland met gejuich ontvangen en kreeg 5 sterren.  

‘Marlene’ neemt je mee op reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Het verhaal speelt zich af in 1960, als Marlene terug is in Berlijn en zich voorbereidt op haar eerste show sinds de oorlog. De voorstelling geeft een inkijkje in de ziel van een wereldberoemde legende: de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

David Bowie

Niemand minder dan Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows over David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Met door Connie Palmen geschreven teksten, begeleid door prachtige muziek en met kostuums van Ian Griffiths balanceert ‘Marlene’ tussen groots theater en intieme one woman show.

Co-productie

‘Marlene’ is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn, waar het stuk met lovende recensies werd ontvangen. De Nederlandse versie is vanaf eind februari te zien in theaters door heel Nederland en België. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van het theater.

“..de liederen klinken bij Ratzke verrassend nieuw en zijn ontdaan van elk vals pathos: hij is puur, eerlijk, raakt je en schept iets compleet authentieks. Het publiek overlaadde hem met staande ovaties. - Der Tagesspiegel

“Ratzke is de waardige opvolger voor de legende Marlene. Hij toont haar in al haar glamour en breekbaarheid. Ratzke doet dat geweldig.” - Die Welt

Cast

De cast bestaat uit Sven Ratzke, Julia Herfst | Vleugel: Jetse de Jong | Tekst: Pam Gems (Piaf), Connie Palmen | Regie: Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch) | Kostuums: Ian Griffiths (art director Max Mara).