Wij Allemaal heeft nut en noodzaak in 15 jaar dubbel en dwars bewezen

Zorg
Veel organisaties dragen Wij Allemaal een warm hart toe. Zoals de organisatie van de jaarlijkse kerstbrodenactie. Het inloophuis kreeg vorig jaar 6.195 euro overgemaakt.
Veel organisaties dragen Wij Allemaal een warm hart toe. Zoals de organisatie van de jaarlijkse kerstbrodenactie. Het inloophuis kreeg vorig jaar 6.195 euro overgemaakt. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Wij Allemaal, het inloophuis voor iedereen die, direct of indirect, te maken heeft met kanker, bestaat 15 jaar. In de achterliggende jaren heeft het huis, onderdeel van de Stichting Wij Allemaal, nut en noodzaak 100% bewezen. Naast ontmoetingsplek is Wij Allemaal ook een centrum waar begeleiding en tal van therapieën worden gegeven gericht op het verbeteren en ondersteunen van de lichamelijke en mentale conditie. Met als doel de kracht en weerbaarheid te vergroten en de controle over het leven weer terug te krijgen, in welke vorm of op wel niveau dan ook.

Inloophuis viert jubileum met activiteiten voor alle betrokkenen en geïnteresseerden

Vanwege het 15-jarig bestaan zijn er op verschillende dagen activiteiten voor medewerkers, (oud-)vrijwilligers, sponsors en kinderen. Te beginnen op dinsdag 3 oktober. Op die dag is iedereen tussen 10.00 en 13.00 uur welkom voor een kop koffie met gebak.

Gelijktijdig is de open dag en staat de deur voor iedereen open. Je bent welkom om te komen kijken wat het inloophuis eventueel voor jou kan betekenen. Hoofdcoördinator Wendy Kok: “Met alle vrijwilligers proberen wij het inloophuis te maken tot een inspirerende ontmoetingsplek waar je vreugde en verdriet kan delen, waar allerlei creatieve en ontspannende activiteiten plaatsvinden, maar waar ook ruimte en aandacht is voor rouwverwerking van nabestaanden.”

Op dezelfde dag, van 14.00 tot 16.00 uur, is er een reünie voor oud-vrijwilligers. “Zonder vrijwilligers is een huis als Wij Allemaal niet te runnen. Onze oud-vrijwilligers hebben aan de basis gestaan van wat we nu kunnen betekenen. Met andere woorden: zij zijn ontzettend belangrijk geweest”, laat Wendy weten.  

Feestavond

Speciaal voor de huidige vrijwilligers is er op zaterdag 7 oktober een feestavond in De Stallen aan de Koemarkt. Donderdag 12 oktober worden de sponsors welkom geheten voor een netwerkborrel; van 17.00 tot 19.00 uur.

Minisymposium ‘Nut en noodzaak’

Extra aandacht verdient het minisymposium ‘Nut en noodzaak’, op donderdag 19 oktober van 17.00 tot 19.30 uur in het inloophuis. Het gaat over de rol van informele zorg bij kanker. Doel van het symposium is om meer bekendheid te geven aan het werk van de centra voor leven met en na kanker, tot voor kort inloophuizen genoemd. Bezoekers zijn zowel mensen die zelf met kanker worden geconfronteerd als hun naasten. 

De afgelopen jaren hebben de centra hard gewerkt aan kwaliteitsverbetering van het aanbod voor de gasten zoals lotgenotencontact en verschillende ondersteunende activiteiten. Via de brancheorganisatie IPSO worden de gastvrouwen (bij)geschoold , de coördinator ondersteund en kan het bestuur aan verschillende gerichte trainingen meedoen.

Diverse sprekers

Tijdens het symposium komen diverse sprekers uit het werkveld aan het woord en verschillende ervaringsdeskundigen. Wendy Kok: “Ook gaan we met elkaar in gesprek over wat we van elkaar kunnen leren en voor elkaar kunnen betekenen.”

Aanmelden voor het minisymposium kan nog tot 5 oktober bij het inloophuis. Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de overige activiteiten? Stuur dan een e-mail naar administratie@wij-allemaal.nl