Deelnemers gezocht voor Nationale Duurzame Huizen Route

Algemeen
Inwoners uit de gemeente Hollands Kroon kunnen zich nu online aanmelden.
Inwoners uit de gemeente Hollands Kroon kunnen zich nu online aanmelden. Foto: Gemeente Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - De Nationale Duurzame Huizen Route staat weer voor de deur. Honderden huiseigenaren openen op zaterdag 30 oktober en 6 november hun deuren om uitleg te geven over de duurzame maatregelen in hun woning. Ook in Hollands Kroon. Inwoners die hun huis hebben verduurzaamd en het leuk vinden om buurtgenoten te informeren en inspireren, kunnen zich nu online aanmelden.

Het landelijke evenement trekt jaarlijks zo’n vijfduizend bezoekers en wordt georganiseerd in samenwerking met gemeenten en provincies. Energiebesparing lijkt soms ingewikkeld, maar in bijna elk huis kunnen hier wel stappen in worden gezet, groot én klein. Door eens binnen te kijken bij een buurtgenoot, krijgen bezoekers praktische tips, zien zij de duurzame maatregelen in werking en doen zij inspiratie op voor hun eigen huis. Ook in Hollands Kroon openen duurzame inwoners hun deuren. Doet u ook mee?

Huis aanmelden

Zonnepanelen op het dak, een warmtepomp of het huis geïsoleerd? Lijkt het u leuk om zelf te vertellen over energiebesparing en de duurzame maatregelen in uw huis? Meld uw woning dan aan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Geef zelf aan op welke dag(delen) u uw woning wilt openstellen. Meedoen is gratis en het leuke is: als deelnemer maak je kans op twee overnachtingen bij B&B De Nachtdijk in Cothen.