Kabelbaan op speelplek De Wetering blijft

Algemeen
De kabelbaan bljift!
De kabelbaan bljift! (Foto: Kamiel Choi via Pixabay )

SCHAGEN - De huidige speeltoestellen op speelplek De Wetering in Schagen blijven zo mogelijk allemaal staan.

Voor speelplek De Wetering in Schagen vroeg de gemeente aan omwonenden om hun mening te geven. Dit kon via samen.schagen.nl. Hun mening werd gevraagd, omdat de speelplek en kabelbaan niet voldoen aan het bestemmingsplan. Bewoners konden daarom kiezen uit drie nieuwe ontwerpen. Het bleek dat het merendeel van de inwoners wil dat de kabelbaan blijft staan op de huidige plek. De gemeente gaat daarom het bestemmingsplan aanpassen zodat alle toestellen op die locatie binnen het plan passen. Dit zou betekenen dat de kabelbaan kan blijven staan.

“We hebben gemerkt dat veel bewoners blij zijn met de kabelbaan en dat veel kinderen er plezier aan beleven. Daarom hebben we de situatie verder onderzocht. We passen het bestemmingsplan zo aan dat alle toestellen kunnen blijven staan op de huidige locatie”, zegt wethouder Hans Heddes.

Bij aanpassing van een bestemmingsplan is altijd inspraak open. Ook voor deze aanpassing van het bestemmingsplan komt er voor inwoners officieel een mogelijkheid om daar bezwaar tegen aan te tekenen. Daarom zal de besluitvorming hierover nog enige tijd in beslag nemen. Ook als er geen bezwaren komen, moet de procedure van de aanpassing eerst worden doorlopen. Meer informatie hierover publiceert de gemeente zo snel mogelijk.

Verder onderzoekt de gemeente Schagen welke technische mogelijkheden er zijn voor geluiddempende maatregelen. De overlast die hiervan wordt ervaren, wil de gemeente verminderen. Ook wordt er daarom contact gezocht met jongeren die gebruik maken van de kabelbaan.