Samen Egmond opnieuw op de kaart zetten

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Hou je van fotograferen? Lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage over Egmond te leveren aan Wikipedia? Doe mee en zet Egmond op(nieuw) de kaart! Bibliotheek Kennemerwaard is op zoek naar enthousiaste mensen die de komende tijd op fotosafari door Egmond willen gaan. Op 4 augustus organiseert de bibliotheek een online bijeenkomst. Een medewerker van Wikimedia geeft dan uitleg over het registreren en uploaden van foto’s naar Wikimedia Commons. Op 10 september in de bibliotheek in Huys Egmont ga je aan de slag om jouw foto’s daadwerkelijk te uploaden naar Wikimedia Commons.

Informatie over Egmond aanvullen

Egmond heeft een lange en interessante geschiedenis. Maar wie op Wikipedia iets opzoekt over de Egmonden, ziet dat de informatie nog niet compleet is. Wil jij samen met ons meehelpen om de informatie over Egmond op Wikipedia aan te vullen? Meewerken aan Wikipedia kan een verrijking zijn. Je leert namelijk andere mensen kennen die ook enthousiast zijn over Wikipedia, Egmond, erfgoed of over kennisdeling. En je steekt er zoveel tijd in als je zelf wilt, tijdens een bijeenkomst of vanuit thuis.

De bibliotheek wil met de deelnemers aan de slag met het maken van foto’s van bezienswaardigheden in Egmond die nog niet op de kaart zijn gezet. De rode stippen die je ziet op https://wikishootme.toolforge.org moeten weg! Doe jij ook mee?

Praktisch

De foto’s die je maakt kunnen worden gebruikt om artikelen op Wikipedia te illustreren en worden rechtenvrij. Voor de bijeenkomst in Huys Egmont heb je een laptop nodig. We verzoeken je om deze zelf mee te nemen.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een bijdrage leveren? Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Hier vind je ook meer informatie. Deelname is gratis. De online bijeenkomst op woensdag 4 augustus is van 19.30 tot 21.30 uur. De link om mee te doen krijg je na aanmelding toegestuurd. De workshop is op vrijdag 10 september in Huys Egmont (Slotweg 46-48, Egmond aan den Hoef) van 15.00 tot 17.15 uur.