160-jarig jubileum Sint Laurentiuskerk

Algemeen
De fraaie Sint Laurentiuskerk bestaat 160 jaar.
De fraaie Sint Laurentiuskerk bestaat 160 jaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Sint Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord - ook wel de Alkmaarse Cuyperskerk genoemd - viert haar 160-jarig bestaan. Burgemeester Anja Schouten verzorgt zondag 17 oktober een toespraak in de jarige kerk. Na de toespraak volgt een Hoogmis met aandacht voor de inzegening op 15 oktober 1861.

In de voormalige doopkapel van de kerk hangt een epitaaf (Reliekhouder) uit 1572 met een tekst uit 1641 die bekend staat als de Kerkmeesters brief waarin het Bloedwonder wordt verklaard. Het epitaaf met de kerkmeestersbrief moet hoognodig gerestaureerd worden. Stichting De Alkmaarse Cuyperskerk heeft dit als project ter hand genomen. De kosten voor de restauratie - door het Alkmaarse bedrijf De Houtkrul - bedragen zo’n zesduizend euro.

Steunen

Deze stichting steunen kan via de Lokale Goede Doelen Gids Alkmaar: www.alkmaar.lokalegoededoelengids.nl. Wie de restauratie van het epitaaf wil steunen, kan een donatie overmaken op het rekeningnummer: NL09 ABNA 0575 6325 42. Meer informatie over project Epitaaf op: www.alkmaarsecuyperskerk.nl/het-epitaaf.

Het epitaaf van de kerk is aan restauratie toe.