Kunst10Daagse bij Filmtheater Cinebergen

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

BERGEN - Traditiegetrouw staat oktober bij Cinebergen in het teken van de Kunst10Daagse. Naast de prachtige beeldenexpositie van Wilma Hoebee op het grasveld voor de Zwarte Schuur zijn er binnen diverse indrukwekkende kunstdocumentaires te zien.

Frida - Viva La Vida (za 23 - 17:00)

Fascinerend portret over de geniale kunstenares Frida Kahlo. Als geen ander wist zij haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten.

Hermitage - The Power of Art (zo 24 - 14:00)

Over de rijke geschiedenis van niet alleen het gebouw maar ook van de stad Sint-Petersburg en de vele mensen die er te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie hebben geleefd.

The Photograph (vr 29 - 14:30)

Hoe één foto een wervelwind aan bijzondere verhalen ontketent. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie en over de bijzondere kracht van fotografie.

Inner Landscape (za 30 - 17:00)

Documentaire van Frank Scheffer over de totstandkoming van de kameropera Si Fan (‘liefdesverlangen’) gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing.

The Quest for Tonewood (zo 31 - 14:00)

Fascinerende documentaire waarin vioolbouwer Gaspar Borchardt in de bossen van de Balkan op zoek gaat naar magisch hout van de esdoorn om er een viool van te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); www.cinebergen.nl

Kahlo, Frida
1907–1954.

“Die zwei Fridas”, 1939.

Öl auf Leinwand, 173 × 173 cm.
Mexico, Museo de Arte Moderno.