Kalender Historisch Genootschap Crommenie komt er aan

Algemeen
Noorderhoofdstraat circa 1950 met rechts het postkantoor dat in 1968 is gesloopt.
Noorderhoofdstraat circa 1950 met rechts het postkantoor dat in 1968 is gesloopt. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Het Historisch Genootschap Crommenie (HGC) geeft ook dit jaar weer een kalender uit met dertien historische foto’s. De kalender is vanaf 27 september voor 10 euro te koop bij HGC, gevestigd in huize Barkeloo aan de Vlusch 8a.

De kalender met op de voorkant een foto van het oude postkantoor (1950) is ook te koop op de braderie in het centrum van Krommenie. Die vindt 25 september plaats. Naast de kalender is deze maand ook weer de Kroniek verschenen met geschiedkundige artikelen over Krommenie. Uitvoerig wordt ingegaan op het 125-jarig bestaan van fanfareorkest Onderling Genoegen aan de hand van de biografie van OG-dirigent Cees Kat. 

Verder artikelen van en over Rob van ’t Veer, die herinneringen ophaalt uit zijn periode als ambtenaar van de gemeente Krommenie, de noodlanding van Jaap de Jong met zijn sportvliegtuig op de Coentunnelweg en het spoorhuisje aan de Provincialeweg, dat door het veranderen van de gemeentegrens verhuisde van Assendelft naar Krommenie.

Losse nummers van de Kroniek zijn te koop bij Huize Barkeloo of bij boekhandel Stumpel in Krommenie. De openingstijden van HGC in huize Barkeloo zijn maandag- en donderdag tussen half twee en vier uur. Pinautomaat is aanwezig.