Innerwheel Purmerend organiseert Fitweek

Algemeen
Doe mee met de yogales van Gaby Schmidt.
Doe mee met de yogales van Gaby Schmidt. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - In samenwerking met Stichting Hart voor Vrouwen organiseert Innerwheel Purmerend van 11 tot en met 18 september de Fitweek. Zij willen met deze, en vele van de andere activiteiten die zij organiseren, een ieder bewust maken doodsoorzaak nummer één bij vrouwen, hart- en vaatziekten. Met de Fitweek worden de Vier ‘F’s van bewegen onder de aandacht gebracht.

Fit, Fun, Food & Focus

In de Fitweek kan iedereen verschillende sportieve activiteiten volgen en ondernemen. Zo geeft Cindy Schmidt van SPURD een cardio & balance sportles, geeft Gaby Schmidt een speciale yoga hart-les en organiseert de vrouwen-fitnessorganisatie Hart for Her een online fitnessles. Daarnaast kan iedereen deze week extra benutten om op eigen initiatief iets te gaan doen om te blijven bewegen. Wandelen, fietsen, zwemmen, alles ten bate van het (eigen) vrouwenhart.

Tekst gaat verder onder foto


Hart voor her organiseert een online fitnessles. (Foto: aangeleverd)

Bij u in de huiskamer

De lessen zijn voor iedereen die mee wil doen online gratis te volgen via de Facebookpagina van Inner Wheel Purmerend. Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen, al hoopt Inner Wheel Purmerend op spontane donaties om nog verder onderzoek te doen naar het vrouwenhart en onderlinge verbanden met andere organen. 

“Onder het motto ‘Food, Focus, Fit & Fun’, is de doelstelling van dit project om landelijk in drie jaar minimaal € 100.000,- op te halen en er gezamenlijk voor te zorgen dat in de toekomst symptomen makkelijker te herkennen zijn en minder vrouwen hieraan zullen overlijden. Tot onze grote vreugde kunnen we al vertellen dat in het eerste half jaar van deze periode er al ruim €50.000,- is opgehaald! Dus daar zijn we erg blij mee.” aldus Marjolijn van den Busken-Both. 

Donaties kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL70 INGB0006893132 t.n.v. InnerWheel Purmerend o.v.v. Deelname sportles Fitweek Hart voor Vrouwen.