Boergondisch Beemster

Eerlijke producten met een heerlijke smaak

Algemeen
De boerenwinkel met allemaal leuke biologische producten.
De boerenwinkel met allemaal leuke biologische producten. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND / BEEMSTER - Bij Dirk en Vera worden met name appels verkocht, maar om hun kersen staan ze bekend. “Elk jaar staan consumenten in rijen voor de deur voor onze kersen.” begint Vera, die zich met name bezighoudt met de verkoop van hun eigen producten. 

De kersen zijn meesterlijk van smaak

“De kers moet donker van kleur zijn, dan is de smaak op z’n best, en zonder smaak geen verkoop! De smaak is waar wij om bekend zijn dus dat moet gewoon goed zijn, anders kunnen we de tent wel sluiten. 

Boeren winkel

Naast de heerlijke kersen verkoopt Vera in haar eigen boeren winkel een klein assortiment van biologische producten. “De appels en peren komen van ons eigen land, deze worden los verkocht, maar hier maken we ook sap en stroop van. De eieren krijgen we binnen via vrienden van ons en de wijn komt bij Johan Stoop vandaan.”

“Onze klanten komen op vrijdag en zaterdag bij ons aanwaaien, dit zijn de enige dagen dat we open zijn. De andere dagen ben ik met de logistiek bezig. Onze klantenkring is een hele bewuste koper, veelal boven de veertig jaar. Zij hebben de tijd. Voor de wat oudere mensen is het zelfs een heus uitje om elke week even langs te rijden.” vervolgt Vera. 

Boeren en Buren

Voor de mensen die iets verder weg wonen en toch graag hun producten bij Dirk en Vera halen is Vera een samenwerking aangegaan met ‘Boeren en Buren’. Boeren en Buren zorgt ervoor dat de consument verse, lokale producten bij de Boer kan bestellen en op een plek dichter bij huis kan ophalen. 

“Op de website van Boeren en Buren kan een consument zijn of haar bestelling plaatsen en aangeven bij welke producent het vandaan moet komen. Op die manier komt de bestelling bij mij terecht en zorg ik dat de bestelling op een afhaalpunt van Boeren en Buren in de buurt van de consument terecht komt.”

Tekst gaat verder onder foto


Appels is het meest verkochte product van Dirk en Vera. (Foto: aangeleverd)

Samen plukken

Het kersenseizoen is net voorbij. We gaan nu langzaam naar het appelseizoen toe. In november is het oogstseizoen van de appels en peren. Het oogsten wordt niet alleen gedaan. Een groep vrijwilligers steekt elk jaar gedurende een periode van zes weken de handen uit de mouwen om de appels en peren op het erf bij Dirk en Vera te plukken. Op zaterdag komen daar vaak nog vrienden en familieleden bij helpen. “De vrijwilligers bepalen helemaal zelf wanneer ze willen komen, al verplicht ik ze wel om mee te blijven eten. Ik wil graag weten hoe het met ze gaat.” aldus Vera.

Het oogstseizoen sluiten ze vervolgens af met een vrijwilligersavond met een hapje en een drankje. Als blijk van waardering krijgen de vrijwilligers ook nog een kleinigheidje. “De meeste vrijwilligers komen hier al heel lang en zien we elk jaar terug, het is bijna een traditie geworden.”