Crowdfundactie JerrytegenMS krijgt hulp van Hennie Sies

Algemeen
Hennie Sies, Rachel en Jerry tellen het opgehaalde geld.
Hennie Sies, Rachel en Jerry tellen het opgehaalde geld. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Een paar weken geleden las Hennie Sies het vreselijke verhaal van Jerry in deze krant. “Verschrikkelijk vond ik het.” zegt Hennie in een interview met het Purmerends Nieuwsblad. “We wonen in Nederland, een land waar alles mogelijk is, maar een operatie van €60.000 zodat zo een jongen weer een normaal leven heeft, dat gaat niet. Onbegrijpelijk en ontzettend akelig.” De tachtig jarige Hennie besloot haar beste beentje voor te zetten en langs alle buren, vrienden en kennissen te gaan om geld in te zamelen om Jerry in zijn crowdfuding actie te steunen.”

Hennie Sies doet graag goeds voor andere mensen

“ik ging gewoon mijn straatje in, langs al mijn buurtjes en bekende en vroeg of zij geld wilden geven. Dit hield ik allemaal netjes bij in mijn boekje. Naam, adres en het bedrag, het staat allemaal genoteerd. Eén man werd boos omdat ik mij niet kon legitimeren. Je hebt eigenlijk een vergunning nodig en die had ik niet. De man wilde de politie bellen en gooide zo de deur voor mijn neus dicht. Ondanks dit nare voorval had ik een stralende dag en was ik blij dat ik uiteindelijk het prachtige bedrag van 250 euro had opgehaald.” gaat Hennie verder. 

Hennie benaderde Rachel, één van de drijfveren achter de crowdfundingactie van JerrytegenMS met het heugelijke nieuws. Rachel vond het een prachtig initiatief en regelde dat Hennie het opgehaalde geld zelf bij Jerry kon afleveren. “Ik vond het zo leuk om Jerry in het echt te ontmoeten, nu heb ik er ook echt een gezicht bij, dat doet me zo ontzettend veel. Ik hoop dat de operatie bij Jerry aanslaat en dat uiteindelijk een prachtig leven krijgt.” aldus Hennie.

Het is niet de eerste keer dat Hennie zich inzet voor een ander, twaalf jaar geleden werd Hennie Sies een bekende Purmerender toen zij zich inzette voor het zieke meisje Puck. “Ik wil gewoon goed zijn voor andere mensen, en zolang ik het kan doen doe ik dat.”

Rommelmarkt

Om extra geld in te zamelen hebben de vrienden van Jerry een rommelmarkt georganiseerd. Op zaterdag 25 september kunt u van 09.00 tot 15.30 uur terecht op de Nekkerweg 71. Hier vindt u vijftien kramen met goede tweedehands en nieuwe spullen zoals kleding, (strip)boeken, kinderspeelgoed, huisraad, spelletjes, en nog veel meer.

Het verzoek is zoveel mogelijk op de fiets te komen en de geldende coronaregels in acht te nemen.

Doneer ook uw spullen 

Voor de markt kunnen de vrienden van Jerry nog goede spulletjes gebruiken. Deze kunnen gebracht worden in Purmerend of de Beemster. In overleg kunnen de spullen ook opgehaald worden. Stuur hiervoor een mail naar jerrytegenms@gmail.com dan wordt er vanzelf contact opgenomen.

Tekst loopt door onder afbeelding


Het hele huis staat vol met spullen voor de rommelmarkt en de loterij. (Foto: Han Giskes)

Doe mee met de loterij!

Naast leuke spulletjes is er een kraam met mooie loterijprijzen en mogen de bezoekers de naam van de super zachte en grote beer raden. “Nadat ik bij mij in de buurt zoveel geld had opgehaald kon ik niet stoppen om nog meer voor Jerry te doen.” zegt Hennie. “Ik kwam met het idee om tijdens de rommelmarkt een loterij te organiseren en ben toen langs verschillende winkels in het stadje gegaan om spulletjes op te halen. Deze spulletjes heb ik leuk verpakt en worden voor een klein bedrag verloot, dat is toch hartstikke leuk.” zegt Hennie vrolijk. “Een klein bedrag willen mensen wel missen, en het zijn hartstikke leuke prijsjes die ze daarvoor kunnen winnen. Zo maken we iedereen blij!”

De opbrengst van de rommelmarkt, de loterij en de bonbonactie gaan allemaal naar de crowdfundingactie van
Jerry tegen MS.


Jerry en Hennie: raad de naam van de beer .... (Foto: Han Giskes)

Hennie Sies bij de verkoop op de kaasmarkt met spulletjes voor de zieke Puck in 2011.